![]() |
Bir Tükürükle Gelen...
Bugünlerde Ankara’da en çok anlatılan ilginç bir hikâye;
Zamanın birinde bir şeyh varmış. Bu şeyhin sadece bir tane de müridi bulunuyormuş. Bir gün müridi şeyhin karşısına geçmiş ve başlamış konuşmaya: -Efendi Hazretleri, siz de bir keramet lütfetseniz. Sizin de diğer şeyhler gibi binlerce müridiniz olsa. Şeyh zaten bir tanecik olan müridini kırmak istememiş ve havaya doğru tükürmüş. Bu türürükle havada uçan bir kuşu duvara yapıştırmış. Şeyhin bu kerameti kulaktan kulağa hızla yayılmış ve binlerce insan bu şeyhin etrafında toplanmış. Ancak gelgelelim ki o ilk mürit kalabalıktan artık şeyhine ulaşamaz olmuş. Bir gün dayanamayıp çıkıp şeyhinin karşısına; -Artık size ulaşamıyorum. Buna bir çare, demiş. Şeyhi, bunun üzerine müridinden, pazardan kendisine bir hayvan bağırsağı getirmesini istemiş. Bir süre sonra pazardan dönen müridin getirdiği bağırsağı karnına dolamış. Namaz vakti gelince de Şeyh önde bütün müritleri ardında namaza durmuşlar. Ama namaz boyunca her eğilip kalkışta, şeyhin karnına doladığı bağırsaklardan başlamış gaz çıkmaya. Gaz seslerini duyan cemaat “Bizim bu şeyh altını bile tutamıyor” diyerek birer birer dağılıp gitmiş. İşin aslını bilen şeyhle o ilk müridi tekrar eskisi gibi baş başa kalmışlar. Ve şeyh müridine tarihi sözünü söylemiş; -İşte böyle evladım. Bir tükürükle gelen, bir yellenmeyle gider. HİÇ BİRŞEY KASDETMİYORUM. YORUM SİZİN…… |