|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
firik, ispanak, izgara, kuzu, pilavı, pirzola, sotelenmiş |
![]() |
İzgara Kuzu Pirzola, Sotelenmiş İspanak Ve Firik Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara Kuzu Pirzola, Sotelenmiş İspanak Ve Firik Pilavı![]() Malzemeler 4 adet kuzu pirzola 2 yemek kaşığı önceden hazırlanmış firik pilavı 2 yemek kaşığı sotelenmiş ıspanak 1 çay kaşığı zahter yağı 1 yemek kaşığı kuzu sos 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 dal taze kekik Hazırlanışı Kuzu pirzolalar tuz, karabiber ve zeytinyağında hafif marine edildikten sonra ızgarada isteğe göre pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Firik Pilavı Malzemeler 100 gr ![]() 3 soğan 4 su bardağı su 300 gr ![]() 1 tutam karabiber 1 tutam tuz Hazırlanışı Bulgur yıkanıp süzülür, firik ayıklanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zahter Yağı Malzemeler 200 gr ![]() 1 su bardağı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 tutam tuz 1 tutam biber Hazırlanışı Taze zahterler sıcak suyun içinde 30 saniye haşlanıp buzlu suyun içine alınır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|