![]() |
İzgara Kuzu Pirzola, Sotelenmiş İspanak Ve Firik Pilavı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler 4 adet kuzu pirzola 2 yemek kaşığı önceden hazırlanmış firik pilavı 2 yemek kaşığı sotelenmiş ıspanak 1 çay kaşığı zahter yağı 1 yemek kaşığı kuzu sos 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 dal taze kekik Hazırlanışı Kuzu pirzolalar tuz, karabiber ve zeytinyağında hafif marine edildikten sonra ızgarada isteğe göre pişirilir. Garnitür olarak tavada zeytinyağında ıspanaklar ince kıyılmış soğanlarla birlikte sotelenerek hazırlanır. Firik pilavı, kuzunun kendi sosu ve zahter yağı ile birlikte servis edilir. Dekor olarak kabuğu soyulup çekirdekleri alınmış yarı kurutulmuş domates ve taze kekik kullanılabilir. Firik Pilavı Malzemeler 100 gr. tereyağı 3 soğan 4 su bardağı su 300 gr. firik 1 tutam karabiber 1 tutam tuz Hazırlanışı Bulgur yıkanıp süzülür, firik ayıklanır. Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra tereyağı tencerede eritilir, pembeleşinceye kadar kavrulur. Su eklenip kaynatılır. Sırasıyla firik, karabiber ve tuz ilave edilip iyice karıştırılarak pişirilir. Ateşten alıp 10-12 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak pirzolanın yanında servis edilir. Zahter Yağı Malzemeler 200 gr. taze zahter 1 su bardağı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 tutam tuz 1 tutam biber Hazırlanışı Taze zahterler sıcak suyun içinde 30 saniye haşlanıp buzlu suyun içine alınır. Mutfak robotunun içine zahter yaprakları, sarımsak, tuz ve biber koyup zeytinyağı ağır ağır bu karışıma yedirilir. En son ince bir süzgeçten yağ geçirilip dekor olarak kuzu pirzolanın yanında servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.