Semsek...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Semsek...






Malzemeler
• 1 kg un,
• 1/2 kg kıyma,
• 1 demet maydanoz,
• 3 su bardağı sıvı yağ (kızartma için),
• 2 soğan,
• 1 çay kaşığı karabiber,
• 1 çay kaşığı tuz,
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ(harcı için)
• Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı;
Un bir tepsiye konur, tuz ,yoğurt, kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklendikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur 20 dakika dinlendirilirbir tava içerisinde kıyma kavrulduktan sonra ince kıyılmış soğanlar, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozlar eklenir Hamurdan büyük bir beze alınıp açılır,bir kase yardımıyla daireler kesilir içerisine karışımdan eklenerek yarım ay şeklinde kapatılıp uçları çatalla bastırılırBir tavaya yağ konup kızdırılır, hazırlanmış semsekler, iki yüzü pembeleşinceye kadar bu yağda kızartılır Servis tabağına alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.