![]() |
Semsek...
Malzemeler • 1 kg. un, • 1/2 kg. kıyma, • 1 demet maydanoz, • 3 su bardağı sıvı yağ (kızartma için), • 2 soğan, • 1 çay kaşığı karabiber, • 1 çay kaşığı tuz., • 1 su bardağı yoğurt • 1 yemek kaşığı sıvıyağ(harcı için) • Yarım paket kabartma tozu Yapılışı; Un bir tepsiye konur, tuz ,yoğurt, kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklendikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. 20 dakika dinlendirilir.bir tava içerisinde kıyma kavrulduktan sonra ince kıyılmış soğanlar, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozlar eklenir. Hamurdan büyük bir beze alınıp açılır,bir kase yardımıyla daireler kesilir içerisine karışımdan eklenerek yarım ay şeklinde kapatılıp uçları çatalla bastırılır.Bir tavaya yağ konup kızdırılır, hazırlanmış semsekler, iki yüzü pembeleşinceye kadar bu yağda kızartılır. Servis tabağına alınır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.