Çemen Soslu Mantı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çemen Soslu Mantı





600 gr hazır mantı
1 soğan
4 diş sarımsak
30 gr tereyağı
6 dilim pastırma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı çemen
yarım su bardağı sıcak su
250 gr yoğurt
1 çorba kaşığı kuru nane
tuz

Çemen soslu mantı:
Pastırma dilimlerini ince şeritler şeklinde doğrayın Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Tereyağını tencerede eritip soğan ve sarı msağı ekleyin Pembeleşinceye kadar kavurun

Pastırmayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun Salça, çemen ve sıcak su ilave edip sos kıvamında pişirin

Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün Servis tabaklarına paylaştırın Üzerlerine sos ve yoğurdu gezdirerek dökün Kuru nane serpiştirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.