Tavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavrım Bir Şey Bulup CoşmaktırTavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır Yazısı - İclal Aydın Yazıları - Tavrım Bir Şey Bulup Coşmaktır Köşe Yazısı Uzun uzun gemilere bakıyorum ![]() ![]() ![]() Biz çocuk parkında koşturan veletlerdik ve bankta bütün bir gün oturup etrafı izleyen yaşlıları anlamazdık ![]() ![]() ![]() Şimdi oturduğum bir pencerenin önünde dakikalarca kalkmadan sokağı, arabaları, insanları ve gemileri izleyebilirim ![]() Hoş, çocukken de pencerden bakmayı severdim ama ![]() ![]() Dünyayı anlamaya çalışıyordu meraklı çocuk gözlerim![]() ![]() ![]() Bugün daha farklı sanki ![]() ![]() ![]() “Eee, ben bu dünyadan ne anladım şimdi” diye sorgulayan gözler bugünküler ![]() ![]() ![]() Eski şarkılar eşlik ediyor uzun oturumlara ![]() ![]() “Artık demir almak günü gelmişse zamandan![]() ![]() ” diye mırıldanıyor arkadaşım Daha vakti değildir canım diyorum![]() ![]() ![]() Gemiler gelip geçiyor ![]() ![]() ![]() *** Eski arkadaşlarımla oturup konuştuğumda çoğunun yeni bir riske girmekten kaçındığını, pek de mutlu olmadıkları hayatlarına sonunda razı olduklarını görüyorum Giderek artan kilolar, vazgeçilen hayaller, tartışması bitmiş sıradan evlilikler içinde yaşıyorlar![]() ![]() ![]() Bana kızıyorlar Temkinli olmadığımı hâlâ hayatın eteğini bırakmadığım için bir türlü olgunluğa erişemediğimi söylüyorlar![]() Sanki böyle anlarda onları Almanca dublaj yapan biri gibi dinliyorum ![]() Bilmediğim, bana ait olmayan ama anladığım bir dil gibi geliyor kulağıma ![]() ![]() ![]() Gemiler geçip gidiyor Ama sanırım gemiler bana başka şarkılar söylüyor![]() ![]() ![]() Ben de uzun uzun izliyorum ![]() ![]() Benim şarkım “sen geçerken sahilden sessizce, gemiler kalkar bu limandan sessizce![]() ![]() ” oluyor![]() ![]() ![]() Arkadaşlarım haklı, ben hayatın eteğini bırakmıyorum ![]() ![]() “Uslanmadım, uslanmadım![]() ![]() ”*** Çocukken bana ait “seni seviyorum” cümlesini kargacık burgacık bir yazıyla küçük bir kağıda yazılmış olarak görmüştüm ![]() ![]() Arkasından muazzam bir kavga çıkmıştı Saçımı çekmişti sıpa! Pişman olmuştu yazdığına Dokuz yaşında mıydık neydik![]() ![]() ![]() En son kurşun kalemle yazılmış bir “seni seviyorum” cümlesini de plastik bir su şişesinin içinde gördüm ![]() Beklenmedik bir anda bir pet şişenin içine itilmiş olarak uzatıldı elime Sahibi “saçımı çekme bu kadar” diyordu![]() ![]() ![]() Vay be dedim nereden nereye ![]() ![]() Küçük kız çocuğuyduk saçı çekilen![]() ![]() ![]() “İnsan sevdiğine kıymaz” demiştim ben de ![]() ![]() ![]() Gemiler geçiyor ![]() ![]() ![]() “Tavrım bir şey bulup coşmaktır ”Ve elbette: Kim hayatın eteğini bırakabilir ki? İclal Aydın |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|