![]() |
Saray Usulü Piliç (İçli Tavuk) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray Usulü Piliç (İçli Tavuk)MALZEMELER Tavuk 1 adet 1250 gram Su 2 2/3 su bardağı 530 gram Tuz 3 1/3 tatlı kaşığı 20 gram Pirinç 1 1/3 su bardağı 240 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Tavuk ciğeri 1 adet 45 gram Çamfıstığı 3 yemek kaşığı 30 gram Kuşüzümü 3 yemek kaşığı 30 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Sarmısak 1 diş 3 gram YAPILIŞI Tavuğu yıka, 2 su bardağı tatlı kaşığı tuz ile, kısık ateşte, yaklaşık 35 dakika pişir, göğüsten boyuna doğru keserek göğüs ve sırt kemiklerini, butları da iç kısımlarından keserek bacak kemiklerini çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|