![]() |
Saray Usulü Piliç (İçli Tavuk)
MALZEMELER
Tavuk 1 adet 1250 gram Su 2 2/3 su bardağı 530 gram Tuz 3 1/3 tatlı kaşığı 20 gram Pirinç 1 1/3 su bardağı 240 gram Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram Tavuk ciğeri 1 adet 45 gram Çamfıstığı 3 yemek kaşığı 30 gram Kuşüzümü 3 yemek kaşığı 30 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Sarmısak 1 diş 3 gram YAPILIŞI Tavuğu yıka, 2 su bardağı tatlı kaşığı tuz ile, kısık ateşte, yaklaşık 35 dakika pişir, göğüsten boyuna doğru keserek göğüs ve sırt kemiklerini, butları da iç kısımlarından keserek bacak kemiklerini çıkar. Böylece tavuğun etli kısımlarının şeklini bozmadan kemiklerini ayır. Pirinci yıka, süz. Tencereye margarini koy ve erit, ciğeri 1 santimetreküp irilikte doğrayıp, fıstıkla birlikte yağa ekle, ara sıra karıştırarak fıstıklar sararıncaya değin, yaklaşık 2-3 dakika kavur, pirinci kat, birkaç kez çevir. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 2 2/3 su bardağına tamamla. Su ve kalan tuzu pirince ekle, karıştır, kuşüzümü serp, önce orta sonra kısık ateşte, suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir, kara biberi serp, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Tavuğu pilavın bir kısmı ile doldur, fırın tepsisine ters çevir. Salçayı, 2 yemek kaşığı su ile ez. Sarımsağı soy, yıka, ez, salçaya ekle, karıştırıp tavuğun yüzeyine sür. Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında üzere kızıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişir. Servis tabağına al, etrafına kalan pilavı yerleştir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.