![]() |
Tavuk Oryantal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk OryantalTavuk Oryantal Tarifi - Tavuk Oryantalin Yapılışı Malzemeler 1 Adet irice bütün tavuk 150 gr çiğ badem içi (yarısı bütün gerisi iri dövülmüş) 100 gr antep fıstığı içi 50 gr dövülmüş ceviz içi 2 Portakal ½ kg kestane 50 gr dolmalık iç fıstık 20 gr tane karabiber 100 gr kuş üzümü 700 gr pirinç 200 gr tereyağı Tuz, Kimyon Yapılışı - Ön hazırlık olarak tavuğu haşlayın ![]() - Yine ayrı bir kapta kestaneleride haşlayın ![]() - Pirinci yağda beyazlayıncaya kadar kavurun ![]() - Kuru yemişleri ve kuş üzümünü, tane karabiber ile tuz ekleyin ![]() - En son tencerenin altını kapatırken toz karabiber ve kimyon ekleyin ![]() - Kavrulmuş pirinç karışımını geniş ve derin bir fırın tepsisine dökün ![]() - Üstüne muntazam şekilde haşlanmış kestaneleri yerleştirin ![]() - Portakalları soyup halka halka ince kesin ![]() - Tepsinin üzerine portakal dilimlerini dizin ![]() - En üste de haşlanmış tavuğu parçalayarak yayın ![]() (Pilavın yanmaması için boş yer kalmayacak şekilde) - Haşlanan tavuğun suyunu tepsiye kaldırdığı kadar ekleyin ![]() - Önceden ısıtılmış fırınında altlı üstlü arada pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin ![]() - Sıcak olarak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|