![]() |
Tavuk Oryantal
Tavuk Oryantal Tarifi - Tavuk Oryantalin Yapılışı
Malzemeler 1 Adet irice bütün tavuk 150 gr çiğ badem içi (yarısı bütün gerisi iri dövülmüş) 100 gr antep fıstığı içi 50 gr dövülmüş ceviz içi 2 Portakal ½ kg kestane 50 gr dolmalık iç fıstık 20 gr tane karabiber 100 gr kuş üzümü 700 gr pirinç 200 gr tereyağı Tuz, Kimyon Yapılışı - Ön hazırlık olarak tavuğu haşlayın. - Yine ayrı bir kapta kestaneleride haşlayın. - Pirinci yağda beyazlayıncaya kadar kavurun. - Kuru yemişleri ve kuş üzümünü, tane karabiber ile tuz ekleyin. - En son tencerenin altını kapatırken toz karabiber ve kimyon ekleyin. - Kavrulmuş pirinç karışımını geniş ve derin bir fırın tepsisine dökün. - Üstüne muntazam şekilde haşlanmış kestaneleri yerleştirin. - Portakalları soyup halka halka ince kesin. - Tepsinin üzerine portakal dilimlerini dizin. - En üste de haşlanmış tavuğu parçalayarak yayın. (Pilavın yanmaması için boş yer kalmayacak şekilde) - Haşlanan tavuğun suyunu tepsiye kaldırdığı kadar ekleyin. - Önceden ısıtılmış fırınında altlı üstlü arada pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin. - Sıcak olarak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.