Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, enginar, pastırmalı

Pastırmalı Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Enginar Dolması



malzemeler

4 Adet taze enginar

120 gr partırma

1 Adet havuç

1 Adet patates

1 Adet soğan

100 gr iç bakla

1 Fincan limon suyu

1 Fincan zeytinyağı

1 Çorba kaşığı un

2 Su bardağı su

1 Çay kaşığı şeker

Tuz

Hazırlanışı


Enginarları soyup, etli kısımlarını çıkardıktan sonra limon suyu sıkılmış ve unlanmış suda bekletin

Böylece kararmalarını önlemiş olursunuz

Bu arada orta boy bir tencerenin içine sırasıyla yağı, küp küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesleri koyarak 10 dakika kavurun

Bir çorba kaşığı unu üzerine serperek karıştırın

Karışımın üzerine sırasıyla 2 su bardağı su, limon suyu, tuz şeker, enginarlar ve iç baklayı ilave edin

Bu malzemeleri ilave ettikten sonra 30 dakika daha kaynatın

Tencerenin içindeki malzemeler yumuşadıktan sonra enginarların içine havuçlu patatesli harçtan eşit miktarda doldurun

Soğuduktan sonra tabağın kenarına pastırmaları dizip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.