![]() |
Pastırmalı Enginar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Enginar Dolmasımalzemeler ![]() 4 Adet taze enginar 120 gr partırma 1 Adet havuç 1 Adet patates 1 Adet soğan 100 gr iç bakla 1 Fincan limon suyu 1 Fincan zeytinyağı 1 Çorba kaşığı un 2 Su bardağı su 1 Çay kaşığı şeker Tuz Hazırlanışı Enginarları soyup, etli kısımlarını çıkardıktan sonra limon suyu sıkılmış ve unlanmış suda bekletin ![]() Böylece kararmalarını önlemiş olursunuz ![]() Bu arada orta boy bir tencerenin içine sırasıyla yağı, küp küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesleri koyarak 10 dakika kavurun ![]() Bir çorba kaşığı unu üzerine serperek karıştırın ![]() Karışımın üzerine sırasıyla 2 su bardağı su, limon suyu, tuz şeker, enginarlar ve iç baklayı ilave edin ![]() Bu malzemeleri ilave ettikten sonra 30 dakika daha kaynatın ![]() Tencerenin içindeki malzemeler yumuşadıktan sonra enginarların içine havuçlu patatesli harçtan eşit miktarda doldurun ![]() Soğuduktan sonra tabağın kenarına pastırmaları dizip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|