ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pastırmalı Enginar Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195549)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:03 AM

Pastırmalı Enginar Dolması
 
malzemeler.

4 Adet taze enginar

120 gr partırma

1 Adet havuç

1 Adet patates

1 Adet soğan

100 gr iç bakla

1 Fincan limon suyu

1 Fincan zeytinyağı

1 Çorba kaşığı un

2 Su bardağı su

1 Çay kaşığı şeker

Tuz

Hazırlanışı


Enginarları soyup, etli kısımlarını çıkardıktan sonra limon suyu sıkılmış ve unlanmış suda bekletin.

Böylece kararmalarını önlemiş olursunuz.

Bu arada orta boy bir tencerenin içine sırasıyla yağı, küp küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesleri koyarak 10 dakika kavurun.

Bir çorba kaşığı unu üzerine serperek karıştırın.

Karışımın üzerine sırasıyla 2 su bardağı su, limon suyu, tuz şeker, enginarlar ve iç baklayı ilave edin.

Bu malzemeleri ilave ettikten sonra 30 dakika daha kaynatın.

Tencerenin içindeki malzemeler yumuşadıktan sonra enginarların içine havuçlu patatesli harçtan eşit miktarda doldurun.

Soğuduktan sonra tabağın kenarına pastırmaları dizip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.