Lahana Bohçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Bohçası



Lahana Bohçası Tarifi - Lahana Bohçasının Yapılışı - Lahana Bohçası Nasıl Yapılır

Malzemeler

6 adet büyük

lahana yapragi

Yarim kg kusbasi

tavuk eti

3 yemek kasigi tereyagi

l adet sogan

l adet havuç

3 dis

sarimsak

l çay bardagi

pirinç

2 yemek kasigi salça

Yeteri kadar

tuz,

karabiber

3 yemek kasigi

kasar peyniri rendesi

Tarifi

Lahana yapraklarinin damar kisimlarini çikarip tuzlu kaynar suda l0 dakika hasladiktan sonra süzün Yagi kizdirip tavuklari kavurun Kiyilmis sogani, pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun Ince kiyilmis sarimsaklari ve küp seklinde dogranmis havuçlari ekleyin Salça, tuz, karabiber ve l çay bardagi sicak su ekleyip pisirin

Lahana yapraklarinin birini küçük bir kaseye yerlestirin Kenarlarini disariya sarkitin Hazirladiginiz harçtan içine yeteri kadar doldurun Lahananin disarida kalan yapraklarini harcin üzerine kapatin Ters çevirerek tencereye yerlestirin Diger lahanalara da ayni islemi uygulayin

Tencereye bir su bardagi kaynar su ilave ederek lahanalar iyice yumusayana kadar pisirin Üzerine kasar peyniri rendesi serperek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.