![]() |
Lahana Bohçası
Lahana Bohçası Tarifi - Lahana Bohçasının Yapılışı - Lahana Bohçası Nasıl Yapılır
Malzemeler 6 adet büyük lahana yapragi Yarim kg kusbasi tavuk eti 3 yemek kasigi tereyagi l adet sogan l adet havuç 3 dis sarimsak l çay bardagi pirinç 2 yemek kasigi salça Yeteri kadar tuz, karabiber 3 yemek kasigi kasar peyniri rendesi Tarifi Lahana yapraklarinin damar kisimlarini çikarip tuzlu kaynar suda l0 dakika hasladiktan sonra süzün. Yagi kizdirip tavuklari kavurun. Kiyilmis sogani, pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Ince kiyilmis sarimsaklari ve küp seklinde dogranmis havuçlari ekleyin. Salça, tuz, karabiber ve l çay bardagi sicak su ekleyip pisirin. Lahana yapraklarinin birini küçük bir kaseye yerlestirin. Kenarlarini disariya sarkitin. Hazirladiginiz harçtan içine yeteri kadar doldurun. Lahananin disarida kalan yapraklarini harcin üzerine kapatin. Ters çevirerek tencereye yerlestirin. Diger lahanalara da ayni islemi uygulayin. Tencereye bir su bardagi kaynar su ilave ederek lahanalar iyice yumusayana kadar pisirin. Üzerine kasar peyniri rendesi serperek servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.