Kremalı Somon |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı SomonKremalı Somon Tarifi - Kremalı Somon Nasıl Hazırlanır - Kremalı Somonun Yapılışı Malzemeler: kişi başı 1 adet somon dilimi ya da filetosu 1 yemek kaşığı zeytinyağı tuz top karabiber yarım paket krema 1 su bardağı konserve garnitür(karışık) Yapılışı: 1- Somon dilimlerini (filetosunu) keskin bir bıçak yardımıyla 3’ er parçaya bölün ![]() 2- Fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve somonları üzerine dizin Zeytinyağını balıkların üzerinde gezdirin, tuz ve top karabiber serperek folyonun ağzını kafatın 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin![]() 3- 15 dakika sonunda folyoyu açın ve somonları 5 dk daha fırınlayın ![]() 4- Buzdolabında soğutulmuş yarım paket çiğ kremayı mikserde yüksek devirde koyulaşana kadar çırpın Süzüp sudan geçirdiğiniz garnitürü kremaya katarak karıştırın ver servis tabağına yayın![]() 5- Fırından aldığınız somonları kremanın üzerine dizerek servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|