![]() |
Kremalı Somon
Kremalı Somon Tarifi - Kremalı Somon Nasıl Hazırlanır - Kremalı Somonun Yapılışı
Malzemeler: kişi başı 1 adet somon dilimi ya da filetosu 1 yemek kaşığı zeytinyağı tuz top karabiber yarım paket krema 1 su bardağı konserve garnitür(karışık) Yapılışı: 1- Somon dilimlerini (filetosunu) keskin bir bıçak yardımıyla 3’ er parçaya bölün. 2- Fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve somonları üzerine dizin. Zeytinyağını balıkların üzerinde gezdirin, tuz ve top karabiber serperek folyonun ağzını kafatın 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. 3- 15 dakika sonunda folyoyu açın ve somonları 5 dk daha fırınlayın. 4- Buzdolabında soğutulmuş yarım paket çiğ kremayı mikserde yüksek devirde koyulaşana kadar çırpın. Süzüp sudan geçirdiğiniz garnitürü kremaya katarak karıştırın ver servis tabağına yayın. 5- Fırından aldığınız somonları kremanın üzerine dizerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.