Kaşık Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşık TurşusuMalzemeler: 1 küçük lahana 1 kırmızı lahana 1 büyük havaç 1/2kg acı süs biberi 1 baş sarmısak 1 demet maydanoz 1 adet dolmalık kırmızı biber kaya tuzu sirke su HAZIRLANIŞI : Lahanalar 1cm büyüklüğünde (kare), havuç, sarmısaklar ve biberler minik küpler halinde doğranır Maydanoz sapıyla birlikte iri kıyılır hepsi harmanlanıp kavanozlara bastırılır 1 lt suya 1 çorba kaşığı tuz, 2 çay bardağı sirke hazırlanır, kavanozlara dökülür 10-15 gün güneş görmeyen yerde bekletilir Su yetişmezse yine aynı şekilde hazırlanır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|