Zeytinyağlı Havuçlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Havuçlu PilavZeytinyağlı Havuçlu Pilav Tarifi - Zeytinyağlı Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Havuçlu Pilav Malzemeleri 1 su bardağı pirinç 2 adet havuç 1 adet soğan 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su Yarım demet dereotu Tuz, karabiber Havucu halka halka doğrayın Teflon tencerede zeytinyağıyla birlikte dolmalık fıstığı, rendelenmiş soğanı, havucu ve pirinci 5 dakika kavurun Üzerine sıcak su ekleyin Tuzu, karabiberi ilave edin ve karıştırın Önce harlı ateşte pişirin Fokurdamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu döküp iyice karıştırın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|