![]() |
Zeytinyağlı Havuçlu Pilav
Zeytinyağlı Havuçlu Pilav Tarifi - Zeytinyağlı Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Havuçlu Pilav Malzemeleri
1 su bardağı pirinç 2 adet havuç 1 adet soğan 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su Yarım demet dereotu Tuz, karabiber Havucu halka halka doğrayın. Teflon tencerede zeytinyağıyla birlikte dolmalık fıstığı, rendelenmiş soğanı, havucu ve pirinci 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin. Tuzu, karabiberi ilave edin ve karıştırın. Önce harlı ateşte pişirin. Fokurdamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu döküp iyice karıştırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.