Firikli Acur Dolmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firikli Acur Dolmasi



Malzemeler

500 gr yagli kiyma,

1 yemek kasigi d salçasi,

1 yemek kasigi biber salçasi,

250 gr bulgur,

250 gr firik,

2 kg acur,

2 bas kuru sogan,

1 bas

sarimsak,

Kirmizibiber,

karabiber,

tuz,

Yeteri kadar su

Tarifi

Acurlar yikanir, baslari kesilir, acurun aci kismi gidene kadar oyulur (oyulurken dile degdirilerek acisina bakilir) Oyulan acurlarin içine karabiber ve tuz karisimi sürülür Bir legen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince dogranmis sogan ve sarimsaklar, tuz, kirmizibiber ve karabiber konarak biraz yogurulur Hazirlanan bu iç, acurlarin içine yarisini biraz geçecek sekilde doldurulur Önceden kesilmis acur baslari ile doldurulmus acurlarin agzi kapatilarak tencereye dizilir Dolmanin yüzüne çikacak kadar su konur Suyuna bir parça tuz atilir ve ocaga konur Kaynamaya basladiginda ocak kisilir; dolma kisik ateste pisirilir Servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.