ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Firikli Acur Dolmasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195548)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:03 AM

Firikli Acur Dolmasi
 
Malzemeler

500 gr. yagli kiyma,

1 yemek kasigi d. salçasi,

1 yemek kasigi biber salçasi,

250 gr. bulgur,

250 gr. firik,

2 kg. acur,

2 bas kuru sogan,

1 bas

sarimsak,

Kirmizibiber,

karabiber,

tuz,

Yeteri kadar su.

Tarifi

Acurlar yikanir, baslari kesilir, acurun aci kismi gidene kadar oyulur (oyulurken dile degdirilerek acisina bakilir). Oyulan acurlarin içine karabiber ve tuz karisimi sürülür. Bir legen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince dogranmis sogan ve sarimsaklar, tuz, kirmizibiber ve karabiber konarak biraz yogurulur. Hazirlanan bu iç, acurlarin içine yarisini biraz geçecek sekilde doldurulur. Önceden kesilmis acur baslari ile doldurulmus acurlarin agzi kapatilarak tencereye dizilir. Dolmanin yüzüne çikacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atilir ve ocaga konur. Kaynamaya basladiginda ocak kisilir; dolma kisik ateste pisirilir. Servise sunulur


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.