Biberli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli PilavBiberli Pilav, pilav tarifleri ![]() Malzemeler • 2 adet kırmızı biber • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 adet soğan • 2 diş sarmısak • 1 tatlı kaşığı safran • 2 su bardağı pirinç • 2 su bardağı tavuk suyu • 25 gr tereyağı • 3 adet taze soğan • Tuz, karabiber Tarif Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin ![]() Bir tencerede yağı kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarmısağı koyup, 1 dakika kavurun Çekirdekleri çıkarılıp küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ilave edip kavurmaya 1 dakika daha devam edin 1 su bardağı suyu kaynatın, safranı ekleyip 5 dakika beklettikten sonra süzün Bir tencerede tereyağını eritin, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın Tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci süzüp, tencereye ilave edin 5 dakika harlı, 20 dakika kısık ateşte pişirin Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın Pilavın üzerine kavurduğunuz kırmız biber ve taze soğanı koyun Biraz beklettikten sonra karıştırıp, servis yapın |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|