![]() |
Biberli Pilav
Biberli Pilav, pilav tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler • 2 adet kırmızı biber • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 adet soğan • 2 diş sarmısak • 1 tatlı kaşığı safran • 2 su bardağı pirinç • 2 su bardağı tavuk suyu • 25 gr. tereyağı • 3 adet taze soğan • Tuz, karabiber Tarif Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bir tencerede yağı kızdırın, ince kıyılmış soğan ve sarmısağı koyup, 1 dakika kavurun. Çekirdekleri çıkarılıp küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ilave edip kavurmaya 1 dakika daha devam edin. 1 su bardağı suyu kaynatın, safranı ekleyip 5 dakika beklettikten sonra süzün. Bir tencerede tereyağını eritin, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinci süzüp, tencereye ilave edin. 5 dakika harlı, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Pilavın üzerine kavurduğunuz kırmız biber ve taze soğanı koyun. Biraz beklettikten sonra karıştırıp, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.