Otantik Bulgur Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Otantik Bulgur Köftesi![]() Otantik yemekleri seviyorsanız, tadı damağınızda kalacak bir yemek! Malzemeler: 2 su bardağı ince köftelik bulgur 1 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası 1 su bardağı un 1 adet yumurta Sosu için: 4 yemek kaşığı zaytinyağı 8-10 diş sarımsak 3-4 adet yeşil sivribiber 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası 1 demet maydanoz Hazırlanışı: İnce bulguru orta boy bir tencereye koyun Üzerine ılık su gezdirin, tencerenin kapağını kapatın Yaklaşık 2-3 dakika bulgurun ıslanıp yumuşamasını bekleyin![]() Üzerine tuz, karabiber ve kimyon serpin Salçaları ilave edin Malzemeleri 1-2 dakika yoğurun ve un ekleyin Sonra 5 dakika daha yoğurun![]() Son olarak yumurta katarak birkaç dakika daha, hamur macun kıvamına gelene kadar yoğurun ![]() Diğer taraftan küçük bir kaseye su koyun ve ellerinizi suya batırarak, hamurdan vişne tanesi büyüklüğünde koparıp köfteler yapın Ortasını parmağınızla basarak çukurlaştırın![]() Hazırladığınız köfteleri hafif un serpilmiş bir tepside biriktirin ![]() Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun ve içine biraz tuz atın Su kaynamaya başlayınca içine köfteleri atın Yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın Tencereyi ocaktan alın Suyundan 1 bardak kadar ayırın, köfteleri süzün![]() Köfteleri tekrar tencereye koyun Diğer taraftan sosun hazırlanması için zeytinyağını derin bir tavada kızdırın Pirinç tanesi büyüklüğünde doğranmış sarımsakları, çok ince kesilmiş biberleri yağa atın Tahta kaşıkla sürekli çevirerek 2-3 dakika kızartın![]() Üzerine salçaları ekleyin Ayırdığınız 1 barsak haşlama suyunu ilave edin Sosu kaynayana kadar pişirin Kaynadıktan 2-3 dakika sonra alıp köftelerin üzerine gezdirin![]() Servis tabağına alın, üzerine ince kıyılmış maydanoz eprin ve servis yapın ![]() Afiyet olsun! |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|