Altı Ezmeli Tike Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Altı Ezmeli Tike Kebabı



Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi - Altı Ezmeli Tike Kebabı Nasıl Yapılır - Altı Ezmeli Tike Kebabı Malzemeleri


Altı Ezmeli Tike Kebabı (Gaziantep)



500 gr kebaplık et,

100 gr kuyruk

Terbiye İçin:

3-4 diş sarımsak,

1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,

2 yemek kaşığı zeytin yağı,

Tuz ve karabiber, yeni bahar

Sos İçin:

4-5 domates


YAPILIŞI

Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir

Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.