ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Altı Ezmeli Tike Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187229)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:10 AM

Altı Ezmeli Tike Kebabı
 
Altı Ezmeli Tike Kebabı Tarifi - Altı Ezmeli Tike Kebabı Nasıl Yapılır - Altı Ezmeli Tike Kebabı Malzemeleri


Altı Ezmeli Tike Kebabı (Gaziantep)



500 gr. kebaplık et,

100 gr. kuyruk.

Terbiye İçin:

3-4 diş sarımsak,

1 yemek kaşığı domates ve biber salçası,

2 yemek kaşığı zeytin yağı,

Tuz ve karabiber, yeni bahar.

Sos İçin:

4-5 domates


YAPILIŞI

Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buz dolabında bekletilir.

Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.