Başemel Sos

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Başemel Sos



Başemel Sos Tarifi - Başemel Sos Nasıl Yapılır - Başemel Sos Malzemeleri



5 Litre

MALZEME

450 gram tereyağ

450 gram un

5 litre süt

125 gram rendelenmiş soğan

2 adet karanfil

1 adet defne yaprağı


YAPILIŞI

Yağ ve un ile derin bir tavada beyaz meyaneyi hazırlayın ve soğumaya bırakın Süte, soğan, karanfil ve defne yaprağını ekleyip bir taşım kaynatın Ateşten alıp bir kenarda 5 dk dinlendirin İnce bir süzgeçten geçirip süzün ve sütü meyanın içine, pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin 30 dk kısık ateşte, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.