Rumeli Usulü Kahvaltılık Sos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rumeli Usulü Kahvaltılık Sosrumeli kahvaltı sosu - közlenmiş kırmızı biber sosu - havuçlu kahvaltılık sos - kışlık kahvaltı sosuMALZEMELER: 5 kg közlenmiş kırmızı salça biberi (paprika) 2 kg közlenmiş patlıcan 1-2 kg havuç 1-2 demet maydanoz ½ litre sıvı yağ 1 çay bardağı sirke 1 su bardağı domates salçası pulbiber sarımsak (bol miktarda) tuz YAPILIŞI: Közlenmiş patlıcanlar ve közlemiş paprika biberler, kazınıp haşlanan ve küp küp doğranan havuçlarla birlikte, robottan geçirilir Domates salçası, sirke, yağ, tuz, biber eklenip karıştırılır 10 dakika kaynatılır![]() Arzu edilen miktarda sarımsak eklenir İyice kaynatılıp sıcakken steril kavanozlara konulup kapakları kapatılır![]() Kavanozlar ters çevrilir tezgâh üzerinde bir gece bekletilir Ertesi sabah kapak kontrolü yapıldıktan sonra serin yerde saklanır alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|