![]() |
Rumeli Usulü Kahvaltılık Sos
rumeli kahvaltı sosu - közlenmiş kırmızı biber sosu - havuçlu kahvaltılık sos - kışlık kahvaltı sosuMALZEMELER:
5 kg közlenmiş kırmızı salça biberi (paprika) 2 kg közlenmiş patlıcan 1-2 kg havuç 1-2 demet maydanoz ½ litre sıvı yağ 1 çay bardağı sirke 1 su bardağı domates salçası pulbiber sarımsak (bol miktarda) tuz YAPILIŞI: Közlenmiş patlıcanlar ve közlemiş paprika biberler, kazınıp haşlanan ve küp küp doğranan havuçlarla birlikte, robottan geçirilir. Domates salçası, sirke, yağ, tuz, biber eklenip karıştırılır. 10 dakika kaynatılır. Arzu edilen miktarda sarımsak eklenir. İyice kaynatılıp sıcakken steril kavanozlara konulup kapakları kapatılır. Kavanozlar ters çevrilir tezgâh üzerinde bir gece bekletilir. Ertesi sabah kapak kontrolü yapıldıktan sonra serin yerde saklanır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.