Puf Hamur Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Puf Hamur Kızartmasıpuf hamurunun hazırlanması - puf hamuru nasıl yapılır - puf hamuru tarifi ![]() Malzemeler, 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 silme tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Kızartmak için; sıvı yağ Hazırlanışı, 1 Un hariç tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın![]() 2 Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapılmayan bir hamur elde edin![]() 3 Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika dinlendirin![]() 4 Un serptiğiniz tezgah üzerinde hamurunuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açın![]() 5 İster kalıp ile ister bıçakla keserek küçük parçalar hazırlayın![]() 6 Tavanıza 1 parmak kalınlığında sıvı yağ koyup, çok fazla olmamak üzere kızdırın![]() 7 Hamurlarınızın iki tarafını kızgın yağda yakmadan pişirin![]() 8 Yağınızın sıcaklığını arada ocak ısısını azaltarak kontrol edin![]() Püf Noktası : Çok kızgın yağda hamurlarınız kabaramadan yanabilirler Buna dikkat ederseniz puf puf kabaran nefis hamurlarınız olur![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|