![]() |
Proski |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ProskiMALZEMELER Hamuru için: 1 kg ![]() 400 gr ![]() 5 adet yumurta 7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı toz biber 2 yemek kaşığı domates salçası İç harcı için: 1 su bardağı rende beyaz peynir Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz HAZIRLANIŞI Derin bir karıştırma kabının içine unu koyalım ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini ekleyip, yumurtaları kıralım ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve yice pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya değin yoğuralım ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfak tezgahının üzerini hafifçe unlayalım ve bu hamur bezemizi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, proşkileri en az 30 dakika kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|