ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Proski (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179123)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:04 PM

Proski
 
MALZEMELER


Hamuru için:


1 kg. un

400 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

5 adet yumurta

7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya

1 yemek kaşığı tuz

Yarım yemek kaşığı toz biber

2 yemek kaşığı domates salçası


İç harcı için:


1 su bardağı rende beyaz peynir

Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz



HAZIRLANIŞI


Derin bir karıştırma kabının içine unu koyalım ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini ekleyip, yumurtaları kıralım. Yumurtaların üzerine de mayayı ve tuzu aktaralım. Gördüğünüz gibi ayrıca mayayı eritmeye gerek duymadan her şeyi birlikte, üst üste koyuyoruz. Şimdi de toz kırmızı biber ve salçayı da ekleyip, başlıyoruz iyice yoğurmaya.


Hamuru; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve yice pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya değin yoğuralım. Kırmızı renk bir hamur elde edeceğiz. Sonra tek bir top haline getirip, üzerini temiz ve hafif nemli bir bezle kapatıp, bir kenarda 1 saat kadar bekletelim. Böylece mayaya gelen kabaran hamuru greyfurt büyüklüğünde parçalara bezelere ayıralım.


Mutfak tezgahının üzerini hafifçe unlayalım ve bu hamur bezemizi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açalım. Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesip, yuvarlak hamurlar çıkaralım. İsterseniz, proşkileri bu şekliyle de fırına verip, pişirebilirsiniz. Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan koyarak tıpkı poğaça gibi kapatalım yani ?D? şeklini verelim. Sakın üzerine yumurta sürmeyin ve yumuşak margarinle yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.


Öte yandan fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, proşkileri en az 30 dakika kadar pişirelim. Aslında davetlerde çorba yanında da ekmek yerine verebileceğiniz, hem görünümü renkli hem de lezzetli bir poğaça. Tabii ki çay, kahve yanında da ikram edebilirsiniz.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.