BOLU BÖREĞİ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BOLU BÖREĞİ![]() MALZEMELER ![]() 4 su b un1 p kabartma tozu3 çorba k sıvıyağ2 yumurta 2 çorba k sirke1 çay b yoğurt suyu1 çay b yoğurt150 gr tereyağı 1 tatlı k tuziç harcı için: 2 sap yeşil soğan 1 kase beyaz peynir 2 kırmızı biber 2 yeşil biber 1 kase mantar 1 tutam maydanoz tuz,karabiber HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alın ortasına sıvıyağı,tereyağının yarısını,yumurtanın bir tanesini,sirkeyi, yoğurt ve yoğurt suyunu,tuzu,kabartma tozunu ekleyip yoğurun hamur dinlenirken içini hazırlayın yeşil soğanlarıdoğrayın içine biberleri,mantarları,maydanozları doğrayarakekleyin beyaz peyniri içine ezin tuzunu ve karabiberi ekleyin![]() hamuru ikiye bölün tepsi büyüklüğünde açın üzerine tereyağınıeriterek yarısını dökün tepsiye birinci hamuru yayın hazırladığınız harcı dökün![]() diğer hamurun üzerine kalan yağı döküp harcın üzerini bu hamurla kapatın ![]() ayırdığınız bir yumurtayı üzerine sürüp 180 derecede nar gibi pişirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|