Fındıklı Sütlü Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Sütlü KadayıfFındıklı Sütlü Kadayıf - Fındıklı Sütlü Kadayıf Tarifi Malzemeler : 500 Gr Kadayıf2 Çorba K TereyağıYarım Çay B Sıvıyağ1 Kase File Fındık 1 Limon Kabuğu Şerbeti İçin: 4 Su B Süt3 Su B Toz ŞekerHazırlanışı Kadayıfı tel tel ayırmak için havalandırın Tereyağını tavada eritin Eriyen yağı kadayıfın üzerine dökün ve iyice harmanlayın Tepsiyi yağlayın ve kadayıfı havalandırarak tepsiye alın Üzerine bolca file fındık dökün Dilerseniz limon kabuğu rendeleyin![]() Üzerini tekrar kadayıfla kapatın Fırında kızarıncaya kadar pişirin Şerbetini hazırlarken sütü ve şekeri tencerede kaynatın Ilımaya bırakın Fırından çıkan sıcak kadayıfa şerbetini dökün
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|