![]() |
Fındıklı Sütlü Kadayıf
Fındıklı Sütlü Kadayıf - Fındıklı Sütlü Kadayıf Tarifi
Malzemeler : 500 Gr. Kadayıf 2 Çorba K. Tereyağı Yarım Çay B. Sıvıyağ 1 Kase File Fındık 1 Limon Kabuğu Şerbeti İçin: 4 Su B. Süt 3 Su B. Toz Şeker Hazırlanışı Kadayıfı tel tel ayırmak için havalandırın. Tereyağını tavada eritin. Eriyen yağı kadayıfın üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Tepsiyi yağlayın ve kadayıfı havalandırarak tepsiye alın. Üzerine bolca file fındık dökün. Dilerseniz limon kabuğu rendeleyin. Üzerini tekrar kadayıfla kapatın. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbetini hazırlarken sütü ve şekeri tencerede kaynatın. Ilımaya bırakın. Fırından çıkan sıcak kadayıfa şerbetini dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.