![]() |
Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşi Mayalı Tam Buğday EkmeğiEkşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi - Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır - Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Malzemeleri Malzemeler: 1 su bardağı ekşi maya 2 su bardağı su 3 su bardağı tam buğday unu 1,5 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1- Ekşi mayayı, suyu, unu ve tuzu karıştırma kabına alın ![]() 2- Mikserin kanca ya da yoğurma ucunu takarak 10 dakika kadar hamuru yoğurun ![]() 3- Tezgahı unlayın hazırladığınız hamuru tezgaha alıp toparlayın ![]() ![]() ![]() 4- Ekmeği dinlendireceğiniz kaba ya da tepsiye alarak 4 saat kadar dinlendirin ![]() 5- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyun ve 250 dereceye ısıtın ![]() ![]() 6- Ekmeği fırına verip ısısını 225 dereceye düşürün ve ekmeği 1 saat pişirin ![]() 7- Pişen ekmeği fırından alıp soğumaya bırakın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|