Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, aşık, dua, isteyene, olmak, rasulüne

Allah Rasulüne Aşık Olmak İsteyene Dua

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

melek89 Nickli Üyeden Alıntı

herzaman erkek arkadasima dua sevgilime dua kocama dua platonik askima dua evet de birde gercek sevgilinin sevgisini kazanmakda var

birde onun gercek askini isteyelim

simdi bunu okuyan diyecek ya hepimiz pegamberimize asigiz

oyledir ama herkez degil, kimi sozde

birde bunu gercekten kalpte hissetmek vardir onun icin paylasacagim duaya rassladim lazim olabilecegini dusundum

ALLAH RASULÜNE Aşık Olmak İsteyene Dua O(sav)na aşik olmak isteyen herkes icin tavsiye olunan bazi seyler:

1-Her gun 100 Selat-u Selam

2-Cuma gunleri:

"CezAllahu anna seyyidena Muahmmeden Bima huve ehluhu ve mustehakkuhu"100 defa

"Allahumme salli ala Muhammedin adede ma fi ilmillah selaten daimeten bi devami mulkillah"

100 defa

3-Sunneti Seniyyeye uygun:Yemeicmeyasamaen onemlisi de O(sav)nun davasinda sureklilige ve asiklarindan olmaya her gun yemin etme

MUHABBETULLAHIN Decamı için;

1-Namazlardan sonra 129 defa Ya Latif(Farzdan sonra)

2-Gene farzlardan sonra her bir Tevhit tek nefeste olmak ve zaruret olmadikca kimseyle konusmadan okumak sartiyla :

Lailahe illallah Muhammederresulullah adede Habbatih

Lailahe illallah Muhammedurresulullah adede Hayatih

Lailahe illallah Muhammedurresulullah adede Hasatih

" " Halkihi

" Kelimatih

" Zinete Arsih

" milessemavati

" milel ardi

" adede misle zalike meahu

La ilahe illalllahu Vahdehu la Serike lehu lehul Mulku ve lehul Hamdu Yuhyi ve Yumit ve huve Hayyun La Yemutu Bi Yedihil Hayr ve huve ala kulli seyin Kadir

3-Gunde 100 defa "Allahumme Ya Veduud El Vudd"

alintidir

merhabalar , arkadaşımız ufak bir imla hatası yapmıs buyuk olarak belırttım edıtorlerden duzeltılmesını rıca edıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

mehmet Nickli Üyeden Alıntı

sana sadece ayetlerle cevap veriyorum kardeşim

Her insan gibi Peygamberimiz de bir insandı ve herkes gibi sadece Allah`a kul olmakla sorumluydu:

De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor O halde şaşıp sendelemeden O`na yönelin ve O`ndan af dileyin Vay haline ortak koşanların! (Fussilet 6)

De ki: "Ben de sizin gibi bir insanım Ancak, tanrınızın bir tek tanrı olduğu bana vahyediliyor O halde, Rabbine kavuşmayı uman, hayra ve barışa yönelik iş yapsın ve Rabbine ibadette hiç kimseyi O`na ortak koşmasın "(Kehf 110)

--- Sonraki mesaj ---

sadece bir insandı demek ayıp oluyor demiştinizKuran da yazana da ayıp diyebilcek misiniz?????

sadece sunu söyleyebilirim

sadece sizi kiniyorum Kuran i tercumelerden okumayla 1 bilgi sahibi oldugunu saniyorsan yaniliyorsun Mealini verdigin ayetin tefsirlerini bir arastir Ne zaman hangi sebepten inmis Zira kuran birbiri ile celismez "sen onlarin icindeyken onlara azap etmem" mealindeki ayeti duymamis olmalisin arti Allah yolunda öldurulenlerin ölenlerin diri oldugunu yine kuran bildiriyor ki peygamber Efendimiz sav sehittir Bu konuda ahkam kesiyor degilim ama cahilliginin sebebi bence bilincli ataist kulturunun kurbani oldugunu dusunuyorum

Bu söylediklerin ne muslumana yakisir nede hakli oldugunu gösterir Ki O'nun sav askini tasimayan arzulamayan bilmeyen akil, kalp ve beden seytanin en guclu kalelerindendir Son söz yuce Allah cc dahi Habibim (sav) derken yani sevdigim, yarim

bir kac ataist zihniyetin O'nu sav basite almasi gunesi balcikla sivamaya calisma gayretinden baska birsey degil ki senin böyle olmadigini umit ediyorum tevbe kapisini kapatmadan affini iste

--- Sonraki mesaj ---

Hz Peygambere sav tam olarak inanmayan kabullenmeyen iman etmis olmaz

"Habibim sen olmasaydin alemleri yaratmazdim" hadisi kutsi sine dayanarak O'nun hurmetine yaratildigini bil Insallah Rabbim senin kalbini bu gecede dogruya yöneltir Senin durumun aynen söyle insan kulagi belirli frekans araligindaki sesleri duyar ama kimse iddea edemezki baska ses yoktur cok yuksek ve cok dusuk frekansli sesleri duymamak onlari inkar etmeyi gerektirmez Zira kalbin ve aklin esaret prangalarini kirarak seytana bas kaldirsa sende gercegi görursun

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

mehmet kardeşim,hadislerle kur'anın çeliştiğini söylüyorsunbu düşünce yanlışçünkü bütün hayatı Allahın korumasıda olan ve kur'anda belirtildiği şekilde'kendi heva ve hevesinden konuşmayan,ancak Allahın vahyetmesiyle konuşan'bir peygamber,elbette Allahın rızasına ters düşecek bir davranışta bulunmaz vekonuşmazpeygamberimizin hayatı ve ahlakı,kur'anın açıklaması ve hayata geçiriliş şeklidirhadisler,kur'anın açıklamasıdırmesela Allah kur'anda defalarca namazı kılın,namazı dosdoğru kılın diye emrederancaknamazın nasıl kılınacağını tarif etmeznamazın nasıl kılındığını peygamberimize öğretiro da uygulayarak bize öğretirbuna benzer daha çok misaller var ayrıca kur'anla çeliştiğini zannettiğin hadisleri bir bütünlük içinde ele almak lazımyani bir kişinin sadece bir sözünü alarak hüküm vermek nasıl yanlış olursa peygamberimizde hangi şartlarda söylemiş,hadisin başı ney sonu ney bakmak ve genel değerlendirmek lazım bu birincisiikincisi şimdi sen diyeceksinki hadislerin sağlıklı olarak günümüze kadar gelip gelmediği şüpheliişin aslı bir takım islam düşmanlarının iddia ettiği gibi değilonlara inanmadan önce gerçekten öylemi diye araştırmak lazımhadis bilginleri cerh ve ta'dil metodu diye bir metod geliştirmişyani öyle önüne gelen her uydurma sözü hadis diye almamışönce peygamberimizden hadis rivyet eden kimseyi incelemişmesela inancı sağlammıislama uygun bi yaşantısı varmı,güvenilir birisimi,yalan söylermi,unutkanmıeğer burada bir sıkıntı yoksa ikinci olarak hadismetnini incelemişleryani nakledilen söz kur'ana tersmi,peygamberimizin üslubuna uygunmu,ravi zincirinde kopukluk varmı,kaç kişi aynı hadisi rivayet etmiş zaten rivayet eden kişide bir şüphe varsa baştan bu sözü reddetmişlermetinde bir eksiklik aksaklık varsa veya kur'ana ters ise yine reddetmişlertabii iş burada da bitmiyor bütün bunlardan sonra hadisleri bir tasnife tabii tutup sıflandırmışlarmesela yalan üzerinde birleşmeleri mümkün olmayan yüzlerce kişi tarafından rivayet edilen hadislere mütevatir hadis demişlerdoğruluğundan şüphe olmayan hadislere sahih hadis demişler bir,iki üç kişi gibi az sayıda kişi tarafından rivayet edilenleri de yine isimlendirip belirtmişlerzayıf olanlarıda belirtmişlerkısaca bu iş öyle göründüğü kadar basit değilkarşımıza bir hadis çıkınca bakarız sahih ise aynen alırızancak garip veye ehad ise uyup uymamak bize kalmışpekiyi bu eleştirilerin kaynağı neYüce Allah,Kur'anda:'bu kitabı(kur'anı)biz indirdikonun koruyucusuda biziz'buyuruyoryani kur'anı değiştirmek veya kur'ana saldırarak müslümanların inancını bozmak mümkün olmadığına göre geriye bir seçenek kalıyorpeygamberimize ve hadislere saldırıp şüphe uyandırmakbu iddialar tamamen islam düşmanlarına ait olup mealesef bazı müslüman kardeşlerimiz de işin aslını bilmediği için inanıyorbenim senden ricam peygamberimizin hayatını ve güzel ahlakını incelersen herhalde meseleyi daha iyi kavramış ve Allahımızın Kur'anda bildirdiği şekilde örnek almış olursunpeygamberimiz bana bol salavat getirirseniz yeriniz benden demiyorAllahımız,peygamberimize salat ve selam getirmemizi emrediyorherhalde Allahın emrine uyan ve deAllahımızın en sevdiği kulu ve rasulünü seven kişiyi Allah da sever Resulü de severyani Allahımız sevmiş,övmüş biz sevmeyelimmi?kıyamet günü peygamberimiz bizim günahlarımızın bağışlanması için Allahımızdan şefaat dileyecekbizde bu şefaate nail olmak için onu sever ve överiztabii şunuda belirtmek isterim ölmüş insanlardan yardım dilenmezancak Allahtan yardım dilenirbiz peygamberimizden yardım filan dilemiyoruzkıyamet günü onun şefaatine nail olan ümmetinden olmayı umuyoruz
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

amir Nickli Üyeden Alıntı

mehmet kardeşim,öncelikle şunu belirtmek isterimki peygamberimizin iki yönü varbirincisi seninde belirttiğin gibi O'nun sav insani yönü ki bu dünyadaki ömrü ve görevi tamam olunca ALLAH'a kavuştuoda bir insandı fakat sıradan bir insan değildiyemesi içmesi ve bir anne ve babasının olması gibi yönleriyle bir insandıdeğilse O'nun bir insan olması,onu sıradan bir insan gibi düşünmemizi gerektirmezçünkü Oaynı zamanda ALLAH'ın resulü yani elçisiydibiz RABBİmizin elçilikle görevlendirdiği birisi ile diğer insanları kıyaslayamayızibadet konusuna gelince:elbette ALLAHtan başkasına ibadet edilmez ve Peygamberimiz de hıristiyan ve yahudilerin rahip ve papazlarını ilahlaştırdığı gibi beni ilahlaştırmayınız diye kendisinin ilahlaştırılmasını yasaklamıştırancak ALLAHa ibadet edilir,HzMuhammed aleyhisselama da sevgi ve saygı duyulurmelek hanım konuyu biraz farklı bir başlıkla sunmuşyani meseleyi yanlış anlamakta haklısınancak Peygamberimiz sav efendimize salavat getirmek ALLAHımızın Kur'nda emridir'muhakkak ki ALLAHve melekleri peygamber aleyhisselama salavat getirir yani onu över ve yüceltirey iman edenler,sizde peygambere tam bir teslimiyetle salavat selam getirin getirin'buyurmaktadırPeygamberimize aşık olmak için salavat değil Ona karşı sevgi ve saygımızı ifade etmek için ve de herşeyden önce ALLAHımızın emrine uyarak salavat getiririznasılki bizler bir kadına aşık olunca her an onu hatırlıyorsak,bizi yoktan var eden türlü türlü nümetler veren ALLAHımızıda her an hatırlayıp şükretmeliyizALLAHımızın hidayet rehberi kıldığı sevgili peygamberimize de salavat getirmeliyizböylece sevgi ve saygımızı ifade etmiş olur aynı zamanda sevap işlemiş oluruzPeygamberimiz bir hadisinde:kıyamet günü insanların en sevimlisi,bana en çok salavat getirenlerdir buyuruyorALLAH-U TEALA da peygamberimizin bizim için güzel bir örnek olduğunu bildiriyorPeygamberimizin hayatı,Kur'anın açılımıdırkısaca ben sana iki şeyi şiddetle tavsiye ederimbirincisi yaşadığın müddetçe peygamber efendimize salavat getirmeyi alışkanlık haline getirbir müddet sonra işlerinin kolaylaştığını ve insanların nazarında da sevgi,saygı ve itibarının arttığını hayretle göreceksinahirette de inşeallah Onun şefaatine nail oluruzikinci olarak da Peygamberimizin örnek ahlakını mümkünse birkaç değişik kitaptan okumanı tavsiye ederimçünkü bazıları yetersiz kalıyor o bakımdananladığım kadarıyla araştırmayı seviyorsunALLAH kolaylık versinbu fakire de bir dua edinsevgilerimle

çok teşekkürler amir kardeşim çok güzel açıklamışsınDediklerine katılıyorum ama bilirsin kimimiz hadislere itaat emeyiz ben Kuran ı hadislere göre değerlendiremiyorum,zaten çelişiyo çoğu hadisle KuranPeygamberimiz bir hadisinde:kıyamet günü insanların en sevimlisi,bana en çok salavat getirenlerdiryazmışsınızBu sözü gerçekten kendisinin söylediğine nasıl emin olabililirz?Kıyamet günü kimin en sevimli olabileceğine kararı Allah verirelçisi değilelbette salavat getiricez saygı duyucaz ama ben bu hayattan ayrılmış bir kul için dua etmekle (peygamber dahi olsa) Allahın sempatisini kazanmak arasında bağ kuramıyorum,bu da benim özürüm olsunHzMuhammed e peygamber olmadan önce bile çevresinde Muhammedül Emin denilirdi diyorlar çünkü elçi olduğunda inanılması için emin bir kişi olarak yaratıldı deniyor yani bu şunu gösterir bu kişi özel yaratıldı,sadece insan ama özellikli de bir insan,salavat getirmek gerek,yanılmıyorsam hayat boyunca bir kere salavat getirmek farzama ben kendisi gibi asil bir insanın insanlardan bunu kendi ağzıyla bana bol bol salavat getirin cennete yeriniz benden diyecegine inanmıyorumve ayrıca hadis meselesine gelince hadislerin melekleri koruyucuları yok ve yüzyıllarca saklandığına değişime uğramadığına inanmıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

sana sadece ayetlerle cevap veriyorum kardeşim

Her insan gibi Peygamberimiz de bir insandı ve herkes gibi sadece Allah`a kul olmakla sorumluydu:

De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor O halde şaşıp sendelemeden O`na yönelin ve O`ndan af dileyin Vay haline ortak koşanların! (Fussilet 6)

De ki: "Ben de sizin gibi bir insanım Ancak, tanrınızın bir tek tanrı olduğu bana vahyediliyor O halde, Rabbine kavuşmayı uman, hayra ve barışa yönelik iş yapsın ve Rabbine ibadette hiç kimseyi O`na ortak koşmasın "(Kehf 110)

--- Sonraki mesaj ---

sadece bir insandı demek ayıp oluyor demiştinizKuran da yazana da ayıp diyebilcek misiniz?????

mehmet kardeşim,öncelikle şunu belirtmek isterimki peygamberimizin iki yönü varbirincisi seninde belirttiğin gibi O'nun sav insani yönü ki bu dünyadaki ömrü ve görevi tamam olunca ALLAH'a kavuştuoda bir insandı fakat sıradan bir insan değildiyemesi içmesi ve bir anne ve babasının olması gibi yönleriyle bir insandıdeğilse O'nun bir insan olması,onu sıradan bir insan gibi düşünmemizi gerektirmezçünkü Oaynı zamanda ALLAH'ın resulü yani elçisiydibiz RABBİmizin elçilikle görevlendirdiği birisi ile diğer insanları kıyaslayamayızibadet konusuna gelince:elbette ALLAHtan başkasına ibadet edilmez ve Peygamberimiz de hıristiyan ve yahudilerin rahip ve papazlarını ilahlaştırdığı gibi beni ilahlaştırmayınız diye kendisinin ilahlaştırılmasını yasaklamıştırancak ALLAHa ibadet edilir,HzMuhammed aleyhisselama da sevgi ve saygı duyulurmelek hanım konuyu biraz farklı bir başlıkla sunmuşyani meseleyi yanlış anlamakta haklısınancak Peygamberimiz sav efendimize salavat getirmek ALLAHımızın Kur'nda emridir'muhakkak ki ALLAHve melekleri peygamber aleyhisselama salavat getirir yani onu över ve yüceltirey iman edenler,sizde peygambere tam bir teslimiyetle salavat selam getirin getirin'buyurmaktadırPeygamberimize aşık olmak için salavat değil Ona karşı sevgi ve saygımızı ifade etmek için ve de herşeyden önce ALLAHımızın emrine uyarak salavat getiririznasılki bizler bir kadına aşık olunca her an onu hatırlıyorsak,bizi yoktan var eden türlü türlü nümetler veren ALLAHımızıda her an hatırlayıp şükretmeliyizALLAHımızın hidayet rehberi kıldığı sevgili peygamberimize de salavat getirmeliyizböylece sevgi ve saygımızı ifade etmiş olur aynı zamanda sevap işlemiş oluruzPeygamberimiz bir hadisinde:kıyamet günü insanların en sevimlisi,bana en çok salavat getirenlerdir buyuruyorALLAH-U TEALA da peygamberimizin bizim için güzel bir örnek olduğunu bildiriyorPeygamberimizin hayatı,Kur'anın açılımıdırkısaca ben sana iki şeyi şiddetle tavsiye ederimbirincisi yaşadığın müddetçe peygamber efendimize salavat getirmeyi alışkanlık haline getirbir müddet sonra işlerinin kolaylaştığını ve insanların nazarında da sevgi,saygı ve itibarının arttığını hayretle göreceksinahirette de inşeallah Onun şefaatine nail oluruzikinci olarak da Peygamberimizin örnek ahlakını mümkünse birkaç değişik kitaptan okumanı tavsiye ederimçünkü bazıları yetersiz kalıyor o bakımdananladığım kadarıyla araştırmayı seviyorsunALLAH kolaylık versinbu fakire de bir dua edinsevgilerimle

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

elbette seve seveyazmayacaktım ama bi yanlışınızı gördüm söylemeden geçemedimBu ayetlerde bahsedilenleri peygamber kendi bilgisiyle yazmıyo,zaten başında" De ki" yazıyoryani alçakgönüllük yok bu durumdaKuranı Kerim Allah tarafındandır peygamber sadece ELÇİDİR kendisi ekleme yapamaz yaparsa kutsal kitap olmaz zateniyigünler

--- Sonraki mesaj ---

Allah deki sadece bir insanım şeklinde dedirtiyosa ortada ayıp yoktur,bi nevi ayet tekrarı olur dedigim,Kurandan örnek vermek ayıp degildir ve tekrar ediyorum Hz Muhammed sadece bizim gibi bir insandır

deki hakkinda;
tmm sagol ole diosaniz oledir demekki yeni bisi ogrendim
ama asik olmak hakkinda halen kendi fikrindeyim

hadi buyrun dua listemize

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

melek89 Nickli Üyeden Alıntı

ben sizin konusma seklinize ayip dedim kurandakine dedim demedim peygamberimiz ben siradan bir insanim demesiyle alcakgonullulugu gosterior ; BIR OKYANUSDA OLSAN KAR TANESIYIM DIYECEKSIN

ben sizinle tartismaya girmeyecegim

size saygisizlik yapip kirmak istemem ; gidin bir okuyun arastirin
iyi gunler

--- Sonraki mesaj ---

buarada sizide yarin icin yapilacak okumalar arasinda gormekden mutluluk duuyarim

elbette seve seveyazmayacaktım ama bi yanlışınızı gördüm söylemeden geçemedimBu ayetlerde bahsedilenleri peygamber kendi bilgisiyle yazmıyo,zaten başında" De ki" yazıyoryani alçakgönüllük yok bu durumdaKuranı Kerim Allah tarafındandır peygamber sadece ELÇİDİR kendisi ekleme yapamaz yaparsa kutsal kitap olmaz zateniyigünler

--- Sonraki mesaj ---

Allah deki sadece bir insanım şeklinde dedirtiyosa ortada ayıp yoktur,bi nevi ayet tekrarı olur dedigim,Kurandan örnek vermek ayıp degildir ve tekrar ediyorum Hz Muhammed sadece bizim gibi bir insandır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

herzaman erkek arkadasima dua sevgilime dua kocama dua platonik askima dua evet de birde gercek sevgilinin sevgisini kazanmakda var

birde onun gercek askini isteyelim

simdi bunu okuyan diyecek ya hepimiz pegamberimize asigiz
oyledir ama herkez degil, kimi sozde

birde bunu gercekten kalpte hissetmek vardir onun icin paylasacagim duaya rassladim lazim olabilecegini dusundum

ALLAH RASULÜNE Aşık Olmak İsteyene Dua O(sav)na aşik olmak isteyen herkes icin tavsiye olunan bazi seyler:

1-Her gun 100 Selat-u Selam
2-Cuma gunleri:
"CezAllahu anna seyyidena Muahmmeden Bima huve ehluhu ve mustehakkuhu"100 defa

"Allahumme salli ala Muhammedin adede ma fi ilmillah selaten daimeten bi devami mulkillah"
100 defa

3-Sunneti Seniyyeye uygun:Yemeicmeyasamaen onemlisi de O(sav)nun davasinda sureklilige ve asiklarindan olmaya her gun yemin etme

MUHABBETULLAHIN Decamı için;

1-Namazlardan sonra 129 defa Ya Latif(Farzdan sonra)

2-Gene farzlardan sonra her bir Tevhit tek nefeste olmak ve zaruret olmadikca kimseyle konusmadan okumak sartiyla :
Lailahe illallah Muhammederresulullah adede Habbatih
Lailahe illallah Muhammedurresulullah adede Hayatih
Lailahe illallah Muhammedurresulullah adede Hasatih
" " Halkihi
" Kelimatih
" Zinete Arsih
" milessemavati
" milel ardi
" adede misle zalike meahu
La ilahe illalllahu Vahdehu la Serike lehu lehul Mulku ve lehul Hamdu Yuhyi ve Yumit ve huve Hayyun La Yemutu Bi Yedihil Hayr ve huve ala kulli seyin Kadir

3-Gunde 100 defa "Allahumme Ya Veduud El Vudd"

alintidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com