![]() |
Allah Rasulüne Aşık Olmak İsteyene Dua
melek89 Nickli Üyeden Alıntı herzaman erkek arkadasima dua sevgilime dua kocama dua platonik askima dua evet de birde gercek sevgilinin sevgisini kazanmakda var birde onun gercek askini isteyelim simdi bunu okuyan diyecek ya hepimiz pegamberimize asigiz oyledir ama herkez degil, kimi sozde birde bunu gercekten kalpte hissetmek vardir onun icin paylasacagim duaya rassladim lazim olabilecegini dusundum ALLAH RASULÜNE Aşık Olmak İsteyene Dua O(sav)na aşik olmak isteyen herkes icin tavsiye olunan bazi seyler: 1-Her gun 100 Selat-u Selam 2-Cuma gunleri: "CezAllahu anna seyyidena Muahmmeden Bima huve ehluhu ve mustehakkuhu"100 defa "Allahumme salli ala Muhammedin adede ma fi ilmillah selaten daimeten bi devami mulkillah" 100 defa 3-Sunneti Seniyyeye uygun:Yemeicmeyasamaen onemlisi de O(sav)nun davasinda sureklilige ve asiklarindan olmaya her gun yemin etme. MUHABBETULLAHIN Decamı için; 1-Namazlardan sonra 129 defa Ya Latif(Farzdan sonra) 2-Gene farzlardan sonra her bir Tevhit tek nefeste olmak ve zaruret olmadikca kimseyle konusmadan okumak sartiyla : Lailahe illallah Muhammederresulullah adede Habbatih Lailahe illallah Muhammedurresulullah adede Hayatih Lailahe illallah Muhammedurresulullah adede Hasatih " " Halkihi " Kelimatih " Zinete Arsih " milessemavati " milel ardi " adede misle zalike meahu La ilahe illalllahu Vahdehu la Serike lehu lehul Mulku ve lehul Hamdu Yuhyi ve Yumit ve huve Hayyun La Yemutu Bi Yedihil Hayr ve huve ala kulli seyin Kadir. 3-Gunde 100 defa "Allahumme Ya Veduud El Vudd" alintidir merhabalar , arkadaşımız ufak bir imla hatası yapmıs buyuk olarak belırttım edıtorlerden duzeltılmesını rıca edıyorum |
mehmet. Nickli Üyeden Alıntı sana sadece ayetlerle cevap veriyorum kardeşim Her insan gibi Peygamberimiz de bir insandı ve herkes gibi sadece Allah`a kul olmakla sorumluydu: De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım. İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor. O halde şaşıp sendelemeden O`na yönelin ve O`ndan af dileyin. Vay haline ortak koşanların! (Fussilet 6) De ki: "Ben de sizin gibi bir insanım. Ancak, tanrınızın bir tek tanrı olduğu bana vahyediliyor. O halde, Rabbine kavuşmayı uman, hayra ve barışa yönelik iş yapsın ve Rabbine ibadette hiç kimseyi O`na ortak koşmasın. "(Kehf 110) --- Sonraki mesaj --- sadece bir insandı demek ayıp oluyor demiştiniz.Kuran da yazana da ayıp diyebilcek misiniz????? sadece sunu söyleyebilirim sadece sizi kiniyorum. Kuran i tercumelerden okumayla 1 bilgi sahibi oldugunu saniyorsan yaniliyorsun. Mealini verdigin ayetin tefsirlerini bir arastir. Ne zaman hangi sebepten inmis. Zira kuran birbiri ile celismez. "sen onlarin icindeyken onlara azap etmem" mealindeki ayeti duymamis olmalisin arti Allah yolunda öldurulenlerin ölenlerin diri oldugunu yine kuran bildiriyor ki peygamber Efendimiz sav sehittir. Bu konuda ahkam kesiyor degilim ama cahilliginin sebebi bence bilincli ataist kulturunun kurbani oldugunu dusunuyorum. Bu söylediklerin ne muslumana yakisir nede hakli oldugunu gösterir. Ki O'nun sav askini tasimayan arzulamayan bilmeyen akil, kalp ve beden seytanin en guclu kalelerindendir. Son söz yuce Allah cc dahi Habibim (sav) derken yani sevdigim, yarim bir kac ataist zihniyetin O'nu sav basite almasi gunesi balcikla sivamaya calisma gayretinden baska birsey degil ki senin böyle olmadigini umit ediyorum tevbe kapisini kapatmadan affini iste --- Sonraki mesaj --- Hz. Peygambere sav tam olarak inanmayan kabullenmeyen iman etmis olmaz. "Habibim sen olmasaydin alemleri yaratmazdim" hadisi kutsi sine dayanarak O'nun hurmetine yaratildigini bil. Insallah Rabbim senin kalbini bu gecede dogruya yöneltir. Senin durumun aynen söyle insan kulagi belirli frekans araligindaki sesleri duyar ama kimse iddea edemezki baska ses yoktur cok yuksek ve cok dusuk frekansli sesleri duymamak onlari inkar etmeyi gerektirmez. Zira kalbin ve aklin esaret prangalarini kirarak seytana bas kaldirsa sende gercegi görursun. |
mehmet kardeşim,hadislerle kur'anın çeliştiğini söylüyorsun.bu düşünce yanlış.çünkü bütün hayatı Allahın korumasıda olan ve kur'anda belirtildiği şekilde'kendi heva ve hevesinden konuşmayan,ancak Allahın vahyetmesiyle konuşan'bir peygamber,elbette Allahın rızasına ters düşecek bir davranışta bulunmaz vekonuşmaz.peygamberimizin hayatı ve ahlakı,kur'anın açıklaması ve hayata geçiriliş şeklidir.hadisler,kur'anın açıklamasıdır.mesela Allah kur'anda defalarca namazı kılın,namazı dosdoğru kılın diye emreder.ancaknamazın nasıl kılınacağını tarif etmez.namazın nasıl kılındığını peygamberimize öğretir.o da uygulayarak bize öğretir.buna benzer daha çok misaller var. ayrıca kur'anla çeliştiğini zannettiğin hadisleri bir bütünlük içinde ele almak lazım.yani bir kişinin sadece bir sözünü alarak hüküm vermek nasıl yanlış olursa peygamberimizde hangi şartlarda söylemiş,hadisin başı ney sonu ney bakmak ve genel değerlendirmek lazım. bu birincisi.ikincisi şimdi sen diyeceksinki hadislerin sağlıklı olarak günümüze kadar gelip gelmediği şüpheli.işin aslı bir takım islam düşmanlarının iddia ettiği gibi değil.onlara inanmadan önce gerçekten öylemi diye araştırmak lazım.hadis bilginleri cerh ve ta'dil metodu diye bir metod geliştirmiş.yani öyle önüne gelen her uydurma sözü hadis diye almamış.önce peygamberimizden hadis rivyet eden kimseyi incelemiş.mesela inancı sağlammı.islama uygun bi yaşantısı varmı,güvenilir birisimi,yalan söylermi,unutkanmı.eğer burada bir sıkıntı yoksa ikinci olarak hadismetnini incelemişler.yani nakledilen söz kur'ana tersmi,peygamberimizin üslubuna uygunmu,ravi zincirinde kopukluk varmı,kaç kişi aynı hadisi rivayet etmiş. zaten rivayet eden kişide bir şüphe varsa baştan bu sözü reddetmişler.metinde bir eksiklik aksaklık varsa veya kur'ana ters ise yine reddetmişler.tabii iş burada da bitmiyor bütün bunlardan sonra hadisleri bir tasnife tabii tutup sıflandırmışlar.mesela yalan üzerinde birleşmeleri mümkün olmayan yüzlerce kişi tarafından rivayet edilen hadislere mütevatir hadis demişler.doğruluğundan şüphe olmayan hadislere sahih hadis demişler. bir,iki üç kişi gibi az sayıda kişi tarafından rivayet edilenleri de yine isimlendirip belirtmişler.zayıf olanlarıda belirtmişler.kısaca bu iş öyle göründüğü kadar basit değil.karşımıza bir hadis çıkınca bakarız sahih ise aynen alırız.ancak garip veye ehad ise uyup uymamak bize kalmış.pekiyi bu eleştirilerin kaynağı ne.Yüce Allah,Kur'anda:'bu kitabı(kur'anı)biz indirdik.onun koruyucusuda biziz'buyuruyor.yani kur'anı değiştirmek veya kur'ana saldırarak müslümanların inancını bozmak mümkün olmadığına göre geriye bir seçenek kalıyor.peygamberimize ve hadislere saldırıp şüphe uyandırmak.bu iddialar tamamen islam düşmanlarına ait olup mealesef bazı müslüman kardeşlerimiz de işin aslını bilmediği için inanıyor.benim senden ricam peygamberimizin hayatını ve güzel ahlakını incelersen herhalde meseleyi daha iyi kavramış ve Allahımızın Kur'anda bildirdiği şekilde örnek almış olursun.peygamberimiz bana bol salavat getirirseniz yeriniz benden demiyor.Allahımız,peygamberimize salat ve selam getirmemizi emrediyor.herhalde Allahın emrine uyan ve deAllahımızın en sevdiği kulu ve rasulünü seven kişiyi Allah da sever Resulü de sever.yani Allahımız sevmiş,övmüş biz sevmeyelimmi?kıyamet günü peygamberimiz bizim günahlarımızın bağışlanması için Allahımızdan şefaat dileyecek.bizde bu şefaate nail olmak için onu sever ve överiz.tabii şunuda belirtmek isterim ölmüş insanlardan yardım dilenmez.ancak Allahtan yardım dilenir.biz peygamberimizden yardım filan dilemiyoruz.kıyamet günü onun şefaatine nail olan ümmetinden olmayı umuyoruz.
|
amir Nickli Üyeden Alıntı mehmet kardeşim,öncelikle şunu belirtmek isterimki peygamberimizin iki yönü var.birincisi seninde belirttiğin gibi O'nun s.a.v insani yönü ki bu dünyadaki ömrü ve görevi tamam olunca ALLAH'a kavuştu.oda bir insandı fakat sıradan bir insan değildi.yemesi içmesi ve bir anne ve babasının olması gibi yönleriyle bir insandı.değilse O'nun bir insan olması,onu sıradan bir insan gibi düşünmemizi gerektirmez.çünkü Oaynı zamanda ALLAH'ın resulü yani elçisiydi.biz RABBİmizin elçilikle görevlendirdiği birisi ile diğer insanları kıyaslayamayız.ibadet konusuna gelince:elbette ALLAHtan başkasına ibadet edilmez ve Peygamberimiz de hıristiyan ve yahudilerin rahip ve papazlarını ilahlaştırdığı gibi beni ilahlaştırmayınız diye kendisinin ilahlaştırılmasını yasaklamıştır.ancak ALLAHa ibadet edilir,Hz.Muhammed aleyhisselama da sevgi ve saygı duyulur.melek hanım konuyu biraz farklı bir başlıkla sunmuş.yani meseleyi yanlış anlamakta haklısın.ancak Peygamberimiz s.a.v. efendimize salavat getirmek ALLAHımızın Kur'nda emridir.'muhakkak ki ALLAHve melekleri peygamber aleyhisselama salavat getirir yani onu över ve yüceltir.ey iman edenler,sizde peygambere tam bir teslimiyetle salavat selam getirin getirin.'buyurmaktadır.Peygamberimize aşık olmak için salavat değil Ona karşı sevgi ve saygımızı ifade etmek için ve de herşeyden önce ALLAHımızın emrine uyarak salavat getiririz.nasılki bizler bir kadına aşık olunca her an onu hatırlıyorsak,bizi yoktan var eden türlü türlü nümetler veren ALLAHımızıda her an hatırlayıp şükretmeliyiz.ALLAHımızın hidayet rehberi kıldığı sevgili peygamberimize de salavat getirmeliyiz.böylece sevgi ve saygımızı ifade etmiş olur aynı zamanda sevap işlemiş oluruz.Peygamberimiz bir hadisinde:kıyamet günü insanların en sevimlisi,bana en çok salavat getirenlerdir. buyuruyor.ALLAH-U TEALA da peygamberimizin bizim için güzel bir örnek olduğunu bildiriyor.Peygamberimizin hayatı,Kur'anın açılımıdır.kısaca ben sana iki şeyi şiddetle tavsiye ederim.birincisi yaşadığın müddetçe peygamber efendimize salavat getirmeyi alışkanlık haline getir.bir müddet sonra işlerinin kolaylaştığını ve insanların nazarında da sevgi,saygı ve itibarının arttığını hayretle göreceksin.ahirette de inşeallah Onun şefaatine nail oluruz.ikinci olarak da Peygamberimizin örnek ahlakını mümkünse birkaç değişik kitaptan okumanı tavsiye ederim.çünkü bazıları yetersiz kalıyor o bakımdan.anladığım kadarıyla araştırmayı seviyorsun.ALLAH kolaylık versin.bu fakire de bir dua edin.sevgilerimle. çok teşekkürler amir kardeşim çok güzel açıklamışsın.Dediklerine katılıyorum ama bilirsin kimimiz hadislere itaat emeyiz ben Kuran ı hadislere göre değerlendiremiyorum,zaten çelişiyo çoğu hadisle Kuran.Peygamberimiz bir hadisinde:kıyamet günü insanların en sevimlisi,bana en çok salavat getirenlerdir.yazmışsınız.Bu sözü gerçekten kendisinin söylediğine nasıl emin olabililirz?Kıyamet günü kimin en sevimli olabileceğine kararı Allah verir.elçisi değil.elbette salavat getiricez saygı duyucaz ama ben bu hayattan ayrılmış bir kul için dua etmekle (peygamber dahi olsa) Allahın sempatisini kazanmak arasında bağ kuramıyorum,bu da benim özürüm olsun.Hz.Muhammed e peygamber olmadan önce bile çevresinde Muhammedül Emin denilirdi diyorlar çünkü elçi olduğunda inanılması için emin bir kişi olarak yaratıldı deniyor yani bu şunu gösterir bu kişi özel yaratıldı,sadece insan ama özellikli de bir insan,salavat getirmek gerek,yanılmıyorsam hayat boyunca bir kere salavat getirmek farz.ama ben kendisi gibi asil bir insanın insanlardan bunu kendi ağzıyla bana bol bol salavat getirin cennete yeriniz benden diyecegine inanmıyorum.ve ayrıca hadis meselesine gelince hadislerin melekleri koruyucuları yok ve yüzyıllarca saklandığına değişime uğramadığına inanmıyorum. |
mehmet. Nickli Üyeden Alıntı sana sadece ayetlerle cevap veriyorum kardeşim Her insan gibi Peygamberimiz de bir insandı ve herkes gibi sadece Allah`a kul olmakla sorumluydu: De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım. İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor. O halde şaşıp sendelemeden O`na yönelin ve O`ndan af dileyin. Vay haline ortak koşanların! (Fussilet 6) De ki: "Ben de sizin gibi bir insanım. Ancak, tanrınızın bir tek tanrı olduğu bana vahyediliyor. O halde, Rabbine kavuşmayı uman, hayra ve barışa yönelik iş yapsın ve Rabbine ibadette hiç kimseyi O`na ortak koşmasın. "(Kehf 110) --- Sonraki mesaj --- sadece bir insandı demek ayıp oluyor demiştiniz.Kuran da yazana da ayıp diyebilcek misiniz????? mehmet kardeşim,öncelikle şunu belirtmek isterimki peygamberimizin iki yönü var.birincisi seninde belirttiğin gibi O'nun s.a.v insani yönü ki bu dünyadaki ömrü ve görevi tamam olunca ALLAH'a kavuştu.oda bir insandı fakat sıradan bir insan değildi.yemesi içmesi ve bir anne ve babasının olması gibi yönleriyle bir insandı.değilse O'nun bir insan olması,onu sıradan bir insan gibi düşünmemizi gerektirmez.çünkü Oaynı zamanda ALLAH'ın resulü yani elçisiydi.biz RABBİmizin elçilikle görevlendirdiği birisi ile diğer insanları kıyaslayamayız.ibadet konusuna gelince:elbette ALLAHtan başkasına ibadet edilmez ve Peygamberimiz de hıristiyan ve yahudilerin rahip ve papazlarını ilahlaştırdığı gibi beni ilahlaştırmayınız diye kendisinin ilahlaştırılmasını yasaklamıştır.ancak ALLAHa ibadet edilir,Hz.Muhammed aleyhisselama da sevgi ve saygı duyulur.melek hanım konuyu biraz farklı bir başlıkla sunmuş.yani meseleyi yanlış anlamakta haklısın.ancak Peygamberimiz s.a.v. efendimize salavat getirmek ALLAHımızın Kur'nda emridir.'muhakkak ki ALLAHve melekleri peygamber aleyhisselama salavat getirir yani onu över ve yüceltir.ey iman edenler,sizde peygambere tam bir teslimiyetle salavat selam getirin getirin.'buyurmaktadır.Peygamberimize aşık olmak için salavat değil Ona karşı sevgi ve saygımızı ifade etmek için ve de herşeyden önce ALLAHımızın emrine uyarak salavat getiririz.nasılki bizler bir kadına aşık olunca her an onu hatırlıyorsak,bizi yoktan var eden türlü türlü nümetler veren ALLAHımızıda her an hatırlayıp şükretmeliyiz.ALLAHımızın hidayet rehberi kıldığı sevgili peygamberimize de salavat getirmeliyiz.böylece sevgi ve saygımızı ifade etmiş olur aynı zamanda sevap işlemiş oluruz.Peygamberimiz bir hadisinde:kıyamet günü insanların en sevimlisi,bana en çok salavat getirenlerdir. buyuruyor.ALLAH-U TEALA da peygamberimizin bizim için güzel bir örnek olduğunu bildiriyor.Peygamberimizin hayatı,Kur'anın açılımıdır.kısaca ben sana iki şeyi şiddetle tavsiye ederim.birincisi yaşadığın müddetçe peygamber efendimize salavat getirmeyi alışkanlık haline getir.bir müddet sonra işlerinin kolaylaştığını ve insanların nazarında da sevgi,saygı ve itibarının arttığını hayretle göreceksin.ahirette de inşeallah Onun şefaatine nail oluruz.ikinci olarak da Peygamberimizin örnek ahlakını mümkünse birkaç değişik kitaptan okumanı tavsiye ederim.çünkü bazıları yetersiz kalıyor o bakımdan.anladığım kadarıyla araştırmayı seviyorsun.ALLAH kolaylık versin.bu fakire de bir dua edin.sevgilerimle. |
mehmet. Nickli Üyeden Alıntı elbette seve seve.yazmayacaktım ama bi yanlışınızı gördüm söylemeden geçemedim.Bu ayetlerde bahsedilenleri peygamber kendi bilgisiyle yazmıyo,zaten başında" De ki" yazıyor.yani alçakgönüllük yok bu durumda.Kuranı Kerim Allah tarafındandır peygamber sadece ELÇİDİR kendisi ekleme yapamaz yaparsa kutsal kitap olmaz zaten.iyigünler --- Sonraki mesaj --- Allah deki sadece bir insanım şeklinde dedirtiyosa ortada ayıp yoktur,bi nevi ayet tekrarı olur dedigim,Kurandan örnek vermek ayıp degildir ve tekrar ediyorum Hz Muhammed sadece bizim gibi bir insandır. deki hakkinda; tmm sagol ole diosaniz oledir demekki yeni bisi ogrendim ama asik olmak hakkinda halen kendi fikrindeyim. hadi buyrun dua listemize |
melek89 Nickli Üyeden Alıntı ben sizin konusma seklinize ayip dedim kurandakine dedim demedim peygamberimiz ben siradan bir insanim demesiyle alcakgonullulugu gosterior ; BIR OKYANUSDA OLSAN KAR TANESIYIM DIYECEKSIN ben sizinle tartismaya girmeyecegim size saygisizlik yapip kirmak istemem ; gidin bir okuyun arastirin iyi gunler. --- Sonraki mesaj --- buarada sizide yarin icin yapilacak okumalar arasinda gormekden mutluluk duuyarim elbette seve seve.yazmayacaktım ama bi yanlışınızı gördüm söylemeden geçemedim.Bu ayetlerde bahsedilenleri peygamber kendi bilgisiyle yazmıyo,zaten başında" De ki" yazıyor.yani alçakgönüllük yok bu durumda.Kuranı Kerim Allah tarafındandır peygamber sadece ELÇİDİR kendisi ekleme yapamaz yaparsa kutsal kitap olmaz zaten.iyigünler --- Sonraki mesaj --- Allah deki sadece bir insanım şeklinde dedirtiyosa ortada ayıp yoktur,bi nevi ayet tekrarı olur dedigim,Kurandan örnek vermek ayıp degildir ve tekrar ediyorum Hz Muhammed sadece bizim gibi bir insandır. |
herzaman erkek arkadasima dua sevgilime dua kocama dua. platonik askima dua evet de birde gercek sevgilinin sevgisini kazanmakda var.
birde onun gercek askini isteyelim. simdi bunu okuyan diyecek ya hepimiz pegamberimize asigiz. oyledir ama herkez degil, kimi sozde . birde bunu gercekten kalpte hissetmek vardir onun icin paylasacagim duaya rassladim lazim olabilecegini dusundum . ALLAH RASULÜNE Aşık Olmak İsteyene Dua O(sav)na aşik olmak isteyen herkes icin tavsiye olunan bazi seyler: 1-Her gun 100 Selat-u Selam 2-Cuma gunleri: "CezAllahu anna seyyidena Muahmmeden Bima huve ehluhu ve mustehakkuhu"100 defa "Allahumme salli ala Muhammedin adede ma fi ilmillah selaten daimeten bi devami mulkillah" 100 defa 3-Sunneti Seniyyeye uygun:Yemeicmeyasamaen onemlisi de O(sav)nun davasinda sureklilige ve asiklarindan olmaya her gun yemin etme. MUHABBETULLAHIN Decamı için; 1-Namazlardan sonra 129 defa Ya Latif(Farzdan sonra) 2-Gene farzlardan sonra her bir Tevhit tek nefeste olmak ve zaruret olmadikca kimseyle konusmadan okumak sartiyla : Lailahe illallah Muhammederresulullah adede Habbatih Lailahe illallah Muhammedurresulullah adede Hayatih Lailahe illallah Muhammedurresulullah adede Hasatih " " Halkihi " Kelimatih " Zinete Arsih " milessemavati " milel ardi " adede misle zalike meahu La ilahe illalllahu Vahdehu la Serike lehu lehul Mulku ve lehul Hamdu Yuhyi ve Yumit ve huve Hayyun La Yemutu Bi Yedihil Hayr ve huve ala kulli seyin Kadir. 3-Gunde 100 defa "Allahumme Ya Veduud El Vudd" alintidir |