![]() |
Taze Bakla Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Bakla YemeğiMalzemeler; (6 -8 Kişilik) 1 kilo taze bakla 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker yarım limonun suyu( isterseniz) 3 su bardağı kaynar su 1 çay bardağı sıvıyağ Yapılışı; -Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün ![]() ![]() -Soğanşları yemeklik doğrayın ![]() -Sıvıyağı tencereye alın ![]() -Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun ![]() -Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin ![]() -Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin ![]() -Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin ![]() -Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() -Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|