![]() |
Taze Bakla Yemeği
Malzemeler; (6 -8 Kişilik)
1 kilo taze bakla 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker yarım limonun suyu( isterseniz) 3 su bardağı kaynar su 1 çay bardağı sıvıyağ Yapılışı; -Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın. -Soğanşları yemeklik doğrayın. -Sıvıyağı tencereye alın. -Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun. -Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. -Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin. -Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin. -Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. -Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.