![]() |
Pırasalı, Jambonlu Linguin Makarna Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pırasalı, Jambonlu Linguin Makarna TarifiMALZEMELER 1 paket linguin makarna 8 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı tuz 2 adet pırasa (kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında doğranacak) 10 adet dana-hindi jambon (kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında doğaranacak) 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru toz fesleğen Ayrıca; yarım su bardağı rende parmesan veya rende eski kaşar peyniri HAZIRLANIŞI Bir tarafta makarnayı, tuzlu ve kaynayan suya salalım ![]() Öbür tarafta ise; yıkayıp, kibrit çöpü formunda doğradığımız pırasaları, bir tavaya aktardığımız zeytinyağında kavrulmaya bırakalım ![]() Ortalama 10?12 dakika karıştırarak kavurduğumuz pırasaların üzerine kibrit çöpü formunda hazırladığımız jambonları ilave edelim ![]() ![]() Hemen üzerine sirkeyi döküp, kavurmaya devam edelim ![]() Pırasalar yenecek kıvama gelince yani 7?8 dakika sonra tavanın altını söndürelim ![]() Süzdüğümüz ve tekrar tenceresine boşalttığımız makarnaların üzerine bu pırasalı, salamlı karışımı dökelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|