Kabak Tava

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Tava



1 kg Kabak

1 ÇK Tuz

1 Kahve fincanı Süt

2 Kahve fincanı Su

5 Kahve fincanı Un

500 gr Yogurt

Kızartma için Ayçiçek yağı

Kabakların dış yüzeyini tırtıllı bir bıçakla kazıyınız ve yıkayınız Başını ve sonunu kesip atınız Yıkanmış kabağı bir ortadan ikiye bölünüz ve uzunlamasına dik olarak 3 mm geçmeyecek şekilde dilimlere ayırınız Geniş bir tabağa yayınız ve üzerine 1 çorba kaşığı tuz serpip yarım saat kadar dinlendiriniz

Geniş çukur bir tabakta un üzerine süt ve su katarak bozadan daha kıvamlı kızartma sosu hazırlayınız Unun topaklanmamasına dikkat ediniz Dinlenmiş kabak dilimlerini kızartma sosuna banarak iyice kızdırılmış sıvı yağa atınız ve her iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartıp yağını emmesi için bir gazete kağıdı üzerine çıkarınız

Yogurt iyice çırpılır, su katılmaz, isteyenler kabakların üzerine dökebilirler Bu yoğurt sarmısaklı da olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.