![]() |
Kabak Tava
1 kg Kabak
1 Ç.K. Tuz 1 Kahve fincanı Süt 2 Kahve fincanı Su 5 Kahve fincanı Un 500 gr Yogurt Kızartma için Ayçiçek yağı Kabakların dış yüzeyini tırtıllı bir bıçakla kazıyınız ve yıkayınız. Başını ve sonunu kesip atınız. Yıkanmış kabağı bir ortadan ikiye bölünüz ve uzunlamasına dik olarak 3 mm geçmeyecek şekilde dilimlere ayırınız. Geniş bir tabağa yayınız ve üzerine 1 çorba kaşığı tuz serpip yarım saat kadar dinlendiriniz. Geniş çukur bir tabakta un üzerine süt ve su katarak bozadan daha kıvamlı kızartma sosu hazırlayınız. Unun topaklanmamasına dikkat ediniz. Dinlenmiş kabak dilimlerini kızartma sosuna banarak iyice kızdırılmış sıvı yağa atınız ve her iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartıp yağını emmesi için bir gazete kağıdı üzerine çıkarınız. Yogurt iyice çırpılır, su katılmaz, isteyenler kabakların üzerine dökebilirler. Bu yoğurt sarmısaklı da olabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.