![]() |
kelebek (okumadan geçmeyin) |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() kelebek (okumadan geçmeyin)>>"Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; >>bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca > >>bedenini bu küçük delikten çıkarmak için > >>harcadığı çabayı izledi ![]() > >>Ardından sanki ilerlemek için > >>çaba harcamaktan vazgeçmiş gibi geldi ona ![]() > >>Sanki elinden gelen her şeyi yapmış ve > >>artık yapabileceği bir şey kalmamış gibiydi ![]() > >>Böylece adam, kelebeğe yardım etmeye karar verdi: > >>eline küçük bir makas alıp > >>kozadaki deliği büyütmeye başladı ![]() > >>Bunun üzerine kelebek kolayca dışarı çıkıverdi ![]() > >>Fakat bedeni kuru ve küçücük, kanatları buruş buruştu ![]() > >>Adam izlemeye devam etti; çünkü her an > >>kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyeceğini ve > >>bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu ![]() > >>Ama bunlardan hiç biri olmadı! > >>Kelebek, hayatının geri kalanını > >>kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla > >>yerde sürünerek geçirdi ![]() > >>Ne kadar denese de asla uçamadı ![]() > >>Adamın iyi niyeti ve yardımseverliği ile anlayamadığı şey, > >>kozanın kısıtlayıcılığının ve > >>buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için > >>göstermesi gereken çabanın, > >>Tanrı'nın kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek >>ve bu > >>sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda > >>uçmasını sağlamak için seçtiği yol olduğuydu ![]() > >>Bazen yaşamda tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır ![]() > >>Eğer Tanrı, > >>yaşamda herhangi bir çaba olmadan ilerlememize izin verseydi, > >>o zaman bir anlamda sakat kalırdık ![]() > >>O zaman olabileceğimiz kadar güçlenemezdik ![]() > >>Asla uçamazdık ![]() > >>Güçlü olmak istedim ![]() > >>Ve Tanrı beni güçlendirmek için zorluklar yolladı ![]() > >>Bilgelik istedim ![]() > >>Ve Tanrı çözmem için sorunlar yolladı ![]() > >>Başarı istedim ![]() > >>Ve Tanrı bana çalışmam için zeka ve kas gücü verdi ![]() > >>Cesaret istedim ![]() > >>Ve Tanrı bana üstesinden gelmem gereken sorunlar verdi ![]() > >>Sevgi istedim ![]() > >>Ve Tanrı bana, yardımcı olmam için sorunlu insanlar yolladı ![]() > >>İyilik istedim ![]() > >>Ve Tanrı bana fırsatlar yolladı ![]() > >>"İstediğim hiçbir şeyi elde edemedim ![]() ![]() ![]() > >>Ama ihtiyaç duyduğum her şeyi elde ettim ![]() > >>Yaşamınızı korkusuzca yaşayın, > >>zorlukların tümüne göğüs gerin ve > >>onların üstesinden gelebileceğinizi açıkça gösterin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|