![]() |
kelebek (okumadan geçmeyin)
>>"Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
>>bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca > >>bedenini bu küçük delikten çıkarmak için > >>harcadığı çabayı izledi. > >>Ardından sanki ilerlemek için > >>çaba harcamaktan vazgeçmiş gibi geldi ona. > >>Sanki elinden gelen her şeyi yapmış ve > >>artık yapabileceği bir şey kalmamış gibiydi. > >>Böylece adam, kelebeğe yardım etmeye karar verdi: > >>eline küçük bir makas alıp > >>kozadaki deliği büyütmeye başladı. > >>Bunun üzerine kelebek kolayca dışarı çıkıverdi. > >>Fakat bedeni kuru ve küçücük, kanatları buruş buruştu. > >>Adam izlemeye devam etti; çünkü her an > >>kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyeceğini ve > >>bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu. > >>Ama bunlardan hiç biri olmadı! > >>Kelebek, hayatının geri kalanını > >>kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla > >>yerde sürünerek geçirdi. > >>Ne kadar denese de asla uçamadı. > >>Adamın iyi niyeti ve yardımseverliği ile anlayamadığı şey, > >>kozanın kısıtlayıcılığının ve > >>buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için > >>göstermesi gereken çabanın, > >>Tanrı'nın kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek >>ve bu > >>sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda > >>uçmasını sağlamak için seçtiği yol olduğuydu. > >>Bazen yaşamda tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır. > >>Eğer Tanrı, > >>yaşamda herhangi bir çaba olmadan ilerlememize izin verseydi, > >>o zaman bir anlamda sakat kalırdık. > >>O zaman olabileceğimiz kadar güçlenemezdik. > >>Asla uçamazdık. > >>Güçlü olmak istedim. > >>Ve Tanrı beni güçlendirmek için zorluklar yolladı. > >>Bilgelik istedim. > >>Ve Tanrı çözmem için sorunlar yolladı. > >>Başarı istedim. > >>Ve Tanrı bana çalışmam için zeka ve kas gücü verdi. > >>Cesaret istedim. > >>Ve Tanrı bana üstesinden gelmem gereken sorunlar verdi. > >>Sevgi istedim. > >>Ve Tanrı bana, yardımcı olmam için sorunlu insanlar yolladı. > >>İyilik istedim. > >>Ve Tanrı bana fırsatlar yolladı. > >>"İstediğim hiçbir şeyi elde edemedim... > >>Ama ihtiyaç duyduğum her şeyi elde ettim." > >>Yaşamınızı korkusuzca yaşayın, > >>zorlukların tümüne göğüs gerin ve > >>onların üstesinden gelebileceğinizi açıkça gösterin. |
çok güzeldi eline sağlık
|