![]() |
Lezzetli Diyet Örneği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lezzetli Diyet ÖrneğiLezzetli Diyet Örneği Araştırmalara göre tüketicilerin bir yiyeceği diğerine tercih etme nedenleri arasında lezzet bir numaralı sebep ![]() ![]() Bunun yanında sosyal, duygusal ve fiziksel kaynaklı pek çok sebep vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Renk çeşitliliği yaratın; unutmayın ki yemek önce gözünüze hitap edecek ![]() ![]() ![]() Aroma çeşitliliği yaratın; bir öğünde farklı aromalardan besinleri (tatlı, ekşi, acı, tuzlu vb ![]() ![]() Şekil çeşitliliği yaratın; köfte, bezelye ve yuvarlak kesilmiş bir patates ve üzerine üzüm servis edildiğinde sıkıcı olabilir ![]() ![]() ![]() Lezzet için hafif soslar hazırlayın Sebze, meyve ve bitkileri karıştırarak yemeğinizi renklendirecek soslar hazırladığınızda ızgara yediğiniz tavuk daha lezzetli olacaktır ![]() * Domates sosu; kıyılmış domates, soğan ve kişnişi az miktarda elma sirkesi ve şekerle karıştırın, kırmızı pul biber ekleyip pişirin * Barbunya sosu; barbunyayı haşlayıp, doğranmış domatesle ezin, soğan ve kişniş yapraklarını az miktarda acı yeşil biberle karıştırın Bu şekilde daha pek çok sebze, meyve ve baharat kullanarak soslar hazırlayabilirsiniz Az miktarda yağ ile veya hiç yağ kullanmadan yapılan sosları mutlaka buzdolabınızda bulundurun ![]() barbekü sosu soya sosu hardal acı sos ketçap teriyaki sos Şeker kullanımını azaltan baharatlar Vanilya, nane, tarçın ve yenibahar yiyeceğin tatlı tadını arttırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı olarak elma veya armutu fırında pişirip, tarçınla servis yaparsanız hafif bir tatlı hazırlamış olursunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında Ton Balıklı Şehriye Yemek daha sağlıklı hale getirmek için tariflerinde verilen miktarlarla oynayın hoşunuza gidebilecek yeni besinler ekleyin ![]() Aşağıdaki ton balıklı şehriye tariflerini karşılaştırın ![]() ![]() Orijinal tarif 240 g yumurtalı şehriye 2 yemek kaşığı yağ 2 kutu konserve ton balığı 1 kupa krema 3/4 kupa yağlı süt 1 kase mantar, 90 g 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı biber 1/4 kupa sade ekmek kırıntısı 1/3 kupa parmesan peyniri 2 yemek kaşığı tereyağ Yeni Tarif 240 g kepekli şehriye 2 kutu suda konserve ton balığı 1/2 kupa çökelek 3/4 kupa yağsız süt 1/2 kupa mantar çorbası 1/4 kupa rendelenmiş havuç, kereviz 1/4 kupa kıyılmış yeşil biber 1 yemek kaşığı kıyılmış soğan 1/4 tatlı kaşığı biber ve 1/4 tatlı kaşığı tarhun 1/3 kupa parmesan peyniri Toplam 6 porsiyonluk bir yemektir 1 porsiyon 480 kalori yağ 26 g doymuş yağ 13 g kolesterol 102 mg sodyum 1100 mg 1 porsiyon 295 kalori yağ 5 g doymuş yağ 2 g kolesterol 25 mg sodyum 640 mg Yemeğin tarifine gelince, fırını 175 ° C ye kadar ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|