![]() |
Tarama Mezesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarama Mezesi Tarifi4 Kişilik Malzeme: 250 gram kırmızı balık yumurtası (kırmızı havyar- işlenmemiş tarama) 3 dilim kuru ekmek ½ limonun suyu 1 adet kuru soğan (küçük boy) 2 diş sarmısak ½ çay bardağı zeytinyağı su tuz Yapılışı: Kuru ekmek dilimlerinin içlerini avuçlarınızın içiyle ufalayın ![]() ![]() ![]() Soğanı rendeleyin, suyu ile birlikte kaba ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak balık yemeklerinin yanında soğuk servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tarama Mezesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarama Mezesi TarifiMalzemeler ![]() 1 Su bardağı ceviz içi 1 Kahve fincanı tahin 2 Diş sarmısak 1/2 Çay kaşığı kırmızı biber 1 Limon suyu Yarım demet maydanoz yaprağı Tuz Yapılışı: Tuzla dövülmüş sarımsak ,dövülmüş ceviz,tahin,kırmızı biber,bir kaseye konur ![]() *** Limon suyu ilave edilip karıştırılır ![]() *** Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır ![]() *** Salata tabağına alınıp,turşu,zeytin limon dilimleri ile süslenir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tarama Mezesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarama Mezesi TarifiMutfak: Türk Mutfağı Süre: 30 dakika Porsiyon: 6 kişilik Malzeme: 100 gram balık yumurtası 2 dilim bayat ekmek içi 1 kahve fincanı süt 1 su bardağı zeytinyağı 1-2 çay kaşığı kırmızı biber 1 adet limonun suyu 1/2 çay kaşığı tuz Yapılışı: Bayat ekmek içleri bir kabın içine ufalanır ![]() 1 fincan kaynar süt üzerine dökülerek karıştırılır ![]() Balık yumurtaları da eklenerek pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırılır ![]() Limon ve zeytinyağı yavaş yavaş ilave edilir ![]() Tuz ve kırmızı biber ilave edilerek servis tabağına konur |
![]() |
![]() |
![]() |
Tarama Mezesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarama Mezesi Tarifiikinizinde eLine saGLık çok süper :D tskLeerrrrr |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|