Portakallı Pirinç Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Pirinç Tatlısı Tarifi



Portakallı Pirinç Tatlısı

1 su bardağı pirinç
2 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı su
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
1 avuç iri dövülmüş ceviz

Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur, kısık ateşte suyunu çekene kadar haşlanır Soğuyunca üzerine diğer malzemeler katılır Ateşe koymadan evvel iyice karıştırılır Sonra orta ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir Kaselere konur Buzdolabında soğutulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.