Nuga Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nuga Tarifi



Nuga tarifi

Haşlanmış 1 kilo bademin kabuklarını soyup soğuk sudan geçiriniz Süzüp bir bezle kurulayarak 4 saat bırakınız Sonra tepsiye koyup orta hararetli fırında sararıncaya kadar kurutunuz 480 gram şekere bir çorba kaşığı sirke koyup tahta kaşıkla orta ateşte çeviriniz Şeker eridikten sonra bademleri içine karıştırıp o hararette bırakınız Yalnız yanmamasma dikkat ediniz Zira Nuganın güzelliği renginin değişmemesindedir Sonra zeytinyağla çok hafif yağlanmış tepsiye bir santim kalınlığında döküp soğutunuz

Not: Badem yerine (birçok helvacının yaptığı gibi) kavrulmuş fındık da kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.